ΑρχικήinetΜήπως ήρθε η ώρα να πούμε Αντίο στο Flickr....?

Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε Αντίο στο Flickr….?

Μήπως ήρθε η ώρα να πούμε Αντίο στο Flickr....?

Mια φορά κι έναν καιρό, δεν υπήρχε τίποτα όμοιο με το Flickr. Εάν είστε χρήστης που ασχολείται αρκετά με τη φωτογραφία, σας αρέσει να φωτογραφίζετε, να κάνετε editing, και να μοιράζεστε τις photos σας, τότε είχατε βρει το στοιχείο σας, καθώς Flickr είναι μια κοινότητα με ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα. ….

Αλλά… αυτό έπαψε να ισχύει. Και απέχει πολύ η σημερινή κατάσταση από αυτήν που ξέραμε. Για τους photo-nerd, τα 500px και  SmugMug είναι δύο μόνο από τα αμέτρητα μέρη για τα οποία μπορείς να επικοινωνήσεις για τις φωτογραφίες και την φωτογράφηση σε βάθος, και με εποικοδομητικό τρόπο.  Kαι το Instagram, … είναι το  Instagram! Είναι το απόλυτο πλέον μέρος των photos, κι έχει αποκτήσει όλη την αίγλη που είχε κάποτε το Flickr όσον αφορά το κομμάτι αυτό. Ακόμα κι έπειτα το update που έκανε στα search και  organizational tools, το Google Photos το χει ξεπεράσει… έτσι το FΙιckr έπρεπε να κάνει ένα μικρό re-brand.

​​ https://www.secnews.gr/101917/mono-enas-mhnas-gia-to-ethihak/btn-large” variation=”btn-success”]Μόνο 1 μήνας έμεινε για το EthiHak!! ΕΣΥ είσαι μέσα? Αν όχι, προλαβαίνεις ακόμα!

Δειλά δειλά, μερικά χρόνια πριν, το FΙιckr ξεκίνησε προσφέροντας 1.000 gigs ελεύθερου χώρου σε κάθε χρήστη, μαζί με ένα αυτόματο  uploader tool που μπορούσε να πάρει κάθε φωτογραφία από τον υπολογιστή σας, τους σκληρούς δίσκους, και τις SD cards σας, και να τις τοποθετήσει σε ένα μέρος. Η μηχανή αναζήτησης του  Flickr ήταν καλή, το νέο universal Camera Roll interface ήταν εξαιρετικό, και το Flickr ξαφνικά έκανε την εμφάνισή του ως το απαραίτητο για όλους μας εργαλείο επεξεργασίας και διαχείρισης φωτογραφιών.

Kαι ξαφνικά ένα πρωί, το FΙιckr ανακοινώνει πως τα καλύτερα εργαλεία του θα είναι διαθέσιμα από εδώ και πέρα μόνο επί πληρωμή. Από εκείνη την στιγμή άρχισε η κατηφόρα… και η Yahoo για λίγα δολλάρια το χρόνο σκότωσε την photo service της.

​​ https://www.secnews.gr/102129/mia-eikona-javascript/”size=”Δείτε ακόμα: Μια εικόνα ίσον 1000 λέξεις ίσον όλη η JavaScript !

Το Flickr Pro είναι μια καλή υπηρεσία, και για μερικούς επαγγελματίες φωτογράφους αξίζει την τιμή του. Αλλά η πλειοψηφία των απλών χρηστών μπορούν να βρούν τα ίδια εργαλεία στο Google Photos, ή το Facebook, ή το OneDrive, ή το  Dropbox, ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία κρατά αυτόματα back up των photos σας στο Internet (δωρεάν).

Με αυτή την κίνηση το FΙιckr έγινε ένα niche product, ένα κοινωνικό δίκτυο μόνο για επαγγελματίες φωτογράφους. Αν αυτός ήταν ο σκοπός του τότε καλώς έπραξε!

​​ type=”https://www.secnews.gr/102163/free-pdf-password-remover-software/”size=”btn-large” variation=”btn-info”]Διαβάστε ​περισσότερα: Σπάστε τους κωδικούς των PDF με 4 Free Password Remover Software! 😉

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS