ΑρχικήinetΈξι αυτο-οδηγούμενα οχήματα που εντυπωσιάζουν! Part #2

Έξι αυτο-οδηγούμενα οχήματα που εντυπωσιάζουν! Part #2

οχήματα
Πρωτοποριακά οχήματα που έχουν σχεδιαστεί με την προοπτική της ρομποτικής μετακίνησης δίνουν μια γεύση από την αυτοκίνηση του μέλλοντος!

Στη μάχη της αυτοοδήγησης έχουν μπει τα τελευταία χρόνια μερικές από τις μεγαλύτες αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες τεχνολογίας, εισάγοντας ιδιαίτερα ανατρεπτικές καινοτομίες που υπόσχονται να μεταμορφώσουν ριζικά την αυτοκίνηση.

Πόσο μακριά όμως μπορούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να φτάσουν την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης; Σε προηγούμενο άρθρο μας σας παρουσιάσαμε ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτο-οδηγούμενα οχήματα στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ένα αυτοκίνητο που κινείται σαν καβούρι, ένα όχημα με ενσωματωμένο κρεβάτι, καθώς και ένα φουτουριστικό αυτοκίνητο που αρμόζει σε σούπερ-ήρωα.

Σήμερα θα δούμε τρία ακόμη πρωτοποριακά μοντέλα αυτο-οδηγούμενων οχημάτων που έχουν σχεδιαστεί με την προοπτική της πλήρους “ρομποτικής” μετακίνησης.

 

4. Mercedes F 015 Luxury in Motion

Η Mercedes-Benz είναι συνώνυμο των πολυτελών αυτοκινήτων κάτι που εμφανώς εκτείνεται και σε οποιοδήποτε αυτο-κινούμενο όχημα εντάσσεται στο lineup της. Το Luxury F 015 in Motion είναι ένα υδρογονοκίνητο πρωτότυπο αυτοκίνητο, που έκανε το ντεμπούτο του στο περσινό CES, δίνοντας μας μια γεύση από τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης του μέλλοντος.

οχήματα

Αντί για δύο σειρές σταθερών καθισμάτων, το ασυνήθιστο πρωτότυπο της Mercedes έχει τέσσερα καθίσματα που περιστρέφονται, ώστε όλοι οι επιβάτες να μπορούν να κάθονται πρόσωπο με πρόσωπο.

Δεδομένου ότι το αυτοκίνητο έχει ως στόχο να ανακουφίσει τους επιβαίνοντες από τον “πονοκέφαλο” του να βλέπουν στο δρόμο, οι σχεδιαστές της Mercedes έχουν διαμορφώσει ανάλογα τον εσωτερικό χώρο παρέχοντας τους κάθε είδους ανέσεις, ενώ βρίσκονται εν κινήσει.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=DYTV4d-Gn0s” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

Έξι οθόνες περιμετρικά του εσωτερικού παρέχουν πληροφορίες για την κίνηση του οχήματος επιτρέποντας ταυτόχρονα την αλληλεπίδραση, τόσο μέσω αφής όσο και μέσω χειρονομιών, χάρη την τεχνολογία αναγνώρισης κίνησης.

5. The Aeon Project

Από όλα τα αυτόνομα οχήματα που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, τα περισσότερα έχουν κολλήσει στο έδαφος. Το Aeon Project αποτελεί εξαίρεση, υποσχόμενο ένα αυτοκίνητο που όχι μόνο θα είναι σε θέση να οδηγά κατά μήκος των δρόμων της πόλης, αλλά θα μπορεί να πετάξει και ψηλά στον ουρανό.

οχήματα

Αυτό το φουτουριστικό όχημα σε σχήμα σφαίρας βασίζεται σε διαδραστικές εφαρμογές για το σχεδιασμό της πορείας του, και το μόνο που χρειάζεται από τους επιβάτες είναι να επιλέξουν τον προορισμό τους και στη συνέχεια, να καθίσουν πίσω και να χαλαρώσουν.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=UjnbiaY1JCE” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

 

6. Marty – To αυτο-οδηγούμενο DeLorean

[alert variation=”alert-info”]DeLorean: Aυτοκίνητο – σύμβολο της δεκαετίας του 80 που έγινε γνωστό λόγω των εμφανίσεών του στην τριλογία ταινιών Επιστροφή στο Μέλλον, ως το αυτοκίνητο του «Doc Βrown» που χρησιμοποιούνταν για ταξίδια στο χρόνο.[/alert]

O πρωταγωνιστής της ταινίας Marty McFly κατά πάσα πιθανότητα δεν το είδε ποτέ να έρχεται, αλλά μια ομάδα σπουδαστών εφαρμοσμένης μηχανικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, είχαν την ιδέα να φέρουν ένα κλασικό ίνδαλμα του Χόλιγουντ πίσω στο μέλλον με ικανότητες αυτο-οδήγησης και self-drifting.

Το project “έλαβε σάρκα και οστά” για τον εορτασμό του Back to the Future Day, που γιορτάζεται στις 21 Οκτώβρη του 2015 – την ημερομηνία όπου οι Marty και Doc πραγματοποιούν το τελευταίο ταξίδι τους στην δεύτερη ταινία της τριλογίας.

Οι σπουδαστές τροποποίησαν το θρυλικό DeLorean, εφαρμόζοντας του τεχνολογία αυτο-οδήγησης και, σε ένα αντίστοιχο αφιέρωμα, έδωσαν την ονομασία “Marty” στο project τους.

οχήματα

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS