ΑρχικήsecurityΟ δημιουργός του ιού "Heart App" για Android συνελήφθη

Ο δημιουργός του ιού “Heart App” για Android συνελήφθη

heart-app-malware

Ένας ιός που στοχεύει χρήστες Android έχει εντοπιστεί από ερευνητές ασφαλείας της Sophos Labs και εξαπλώνεται με την αποστολή SMS που περιέχουν έναν σύνδεσμο λήψης, στις πρώτες 99 επαφές των θυμάτων.

Το κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται XXshenqi στην κινεζική και “Heart App” στα αγγλικά.

Μετά την αποστολή του SMS στις πρώτες 99 καταχωρήσεις της λίστας επαφών του θύματος, το κακόβουλο λογισμικό στέλνει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης με τον αριθμό του εισβολέα.

Το κακόβουλο λογισμικό ζητά επίσης από τα θύματα να εγγραφούν και να εισάγουν τα προσωπικά τους στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού δελτίου ταυτότητας και το ονοματεπώνυμο. Μόλις το θύμα κάνει κλικ στο κουμπί εγγραφής, τα δεδομένα που έχουν εισαχθεί από το θύμα θα αποσταλούν στον αριθμό του εισβολέα.

Επίσης ξεγελά τα θύματα έτσι ώστε να εγκαταστήσουν ένα πρόσθετο (com.android.Trogoogle) που δεν εμφανίζεται στην κανονική σελίδα ” Apps “. Το Trogoogle είναι σε θέση να διαβάζει τα εισερχόμενα μηνύματά σας.

Ένας 19χρονος φοιτητής μηχανικός λογισμικού συνελήφθη από την αστυνομία στο Shenzhen και κατηγορείται ότι είναι ο δημιουργός του “Heart App” malware.

Για να αφαιρέσετε τον ιό τελείως, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις -> Εφαρμογές -> Λήψεις και απεγκατάσταση τόσο του «com.android.Trogoogle» όσο και του «XX 神器»

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS