ΑρχικήinetΌταν η Atari "πετούσε"

Όταν η Atari “πετούσε”

705851_Atari2600aΒίντεο από το επερχόμενο ντοκιμαντέρ-αφιέρωμα στη θρυλική εταιρεία, την παρουσιάζει σε… απογείωση 

Βρισκόμαστε στα τέλη των 1970s’, αρχές των 1980s’. Η digital κουλτούρα ανθοφορεί στην Καλιφόρνια και η βιομηχανία των video games βρίσκεται εν τη γενέσει της.   Μετά την εξαγορά της από την Warner Communications, το 1976, η ATARI εκτός από τα coin-op ηλεκτρονικά των σφαιριστηρίων (ή ‘αιθουσών ψυχαγωγίας’, όπως είχε επικρατήσει να ονομάζονται τα ουφάδικα εκείνη την εποχή στην Ελλάδα) ετοιμάζεται να κάνει ‘κατάληψη’ στην τηλεόραση του λίβινγκ-ρουμ.

Με τη βοήθεια ορισμένων εκκεντρικών προσωπικοτήτων, ταλέντου και πολλών joints.   Ο ‘πολιορκητικός Κριός’ της είναι η πρώτη super-star παιχνιδοκονσόλα όλων των εποχών. Το ATARi 2600 που κυκλοφόρησε το 1978. Μια συσκευή που κατάφερε να αντικατοπτρίσει το ταλέντο, την καινοτομία, τη δημιουργική δύναμη και το επιχειρηματικό πλάνο μιας εταιρείας σε άνοδο. Κυριολεκτική και μεταφορική.  

Απολαύστε το απόσπασμα από το επερχόμενο ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στην εμβληματική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών “ATARI: Game Over”, που δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα το αξιόπιστο σάιτ, re/code.   Το επεισόδιο, θα προβληθεί το Φθινόπωρο, από το Xbox Video της Microsoft στα πλαίσια του τεχνολογικού ντοκιμαντέρ “Signal to Noise Ratio”.

 

Το τρέιλερ:

https://youtu.be/rIaWAyHIqok

Πηγή: lifo.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS