ΑρχικήsecurityΗ αστυνομία του Λονδίνου αντικαθιστά τις διαφημίσεις σε πειρατικά sites με προειδοποιητικά...

Η αστυνομία του Λονδίνου αντικαθιστά τις διαφημίσεις σε πειρατικά sites με προειδοποιητικά μηνύματα

City-of-London-Police

 

Η καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας λαμβάνει μια νέα μορφή υπό την αιγίδα της Αστυνομίας του Λονδίνου (City of London Police), η οποία ξεκίνησε να προβάλλει προειδοποιητικές διαφημίσεις σε πειρατικές ιστοσελίδες.

 

Το TorrentFreak αναφέρει ότι η ειδική μονάδα της αστυνομίας του Λονδίνου που ασχολείται με την αντιμετώπιση της διαδικτυακής πειρατείας (Police Intellectual Property Crime Unit – PIPCU) έχει λάβει ένα ακόμη μέτρο για την καταπολέμηση της online πειρατείας, αντικαθιστώντας τις διαφημίσεις, σε ιστοσελίδες που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα, με προειδοποιητικά μηνύματα.

«Αυτή η ιστοσελίδα έχει αναφερθεί στην αστυνομία. Παρακαλώ κλείστε τη σελίδα του προγράμματος περιήγησης που περιέχει αυτόν τον ιστότοπο», αναφέρουν τα μηνύματα της αστυνομίας που εμφανίζονται σε διάφορους ιστότοπους, όπως απεικονίζεται και στο παρακάτω στιγμιότυπο που παρείχε η PIPCU στο BBC.

Peirateia

«Η νέα αυτή πρωτοβουλία αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός για τη μονάδα, για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και για τη διατάραξη των παράνομων κερδών», αναφέρει ο επικεφαλής της PIPCU, Andy Fyfe.

«Οι ιστοσελίδες που παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα εισπράττουν τεράστια χρηματικά ποσά μέσω των διαφημίσεων, και ως εκ τούτου, η διατάραξη των διαφημίσεων σε αυτούς τους ιστότοπους είναι ζωτικής σημασίας», προσθέτει.

Οι αρχές, στα πλαίσια του προγράμματος Οperation Creative, εκπαιδεύουν τους πολίτες σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών περιεχομένου. Επίσης ενημερώνουν τους διαφημιστές σχετικά με το πώς να κρατήσουν τις διαφημίσεις τους μακριά από τα torrent sites, δεδομένου ότι τα διαφημιστικά έσοδα είναι τα μόνα που υποστηρίζουν αυτό το είδος των ιστότοπων.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, η αστυνομία χρησιμοποιεί την τεχνολογία ProjectSunblock, η οποία αξιοποιείται για τον εντοπισμό του πειρατικού περιεχομένου και την προώθηση των προειδοποιητικών διαφημίσεων στις πειρατικές ιστοσελίδες.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS