ΑρχικήinetNέα απάτη με λοταρία στο Facebook

Nέα απάτη με λοταρία στο Facebook

Another-Facebook-Lottery-Scam-Making-the-Rounds

Εάν λάβατε κάποιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας ενημερώνει ότι έχετε κερδίσει ένα μεγάλο βραβείο από το Facebook, απλά διαγράψτε το, καθώς αποτελεί μέρος μιας νέας απάτης που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Οι ψεύτικες ειδοποιήσεις που εντοπίστηκαν από το Hoax Slayer αναφέρουν:

“Συγχαρητήρια από το Facebook! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα αποτελέσματα της ετήσιας κλήρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου του 2014 από την ομάδα του Facebook σε συνεργασία με την Promotion, για την ενθάρρυνση όλων των χρηστών του κοινωνικού δικτύου. Το όνομά σας περιλαμβάνεται ανάμεσα στους 50 τυχερούς που κερδίζουν 600.000 δολάρια.”

“Χρειαζόμαστε την άμεση απάντησή σας, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με την παράδοση των χρημάτων που δικαιούστε. Πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας (fbaward14@gmail.com) για να επιβεβαιώσετε εκ νέου τα στοιχεία σας. Επιπλέον, εαν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας εγκαίρως.”

Φυσικά τα emails δεν έχουν καμία σχέση με το Facebook.  Όσοι ανταποκριθούν στις ψεύτικες ειδοποιήσεις καλούνται να παραδώσουν τα προσωπικά και οικονομικά τους στοιχεία, καθώς και κάποια ειδικά τέλη που υποτίθεται ότι πρέπει να καταβληθούν για τη λήψη του χρηματικού επάθλου.

Αν έχετε πέσει θύμα μιας τέτοιας απάτης, θα πρέπει να λάβετε μέτρα για την προστασία του τραπεζικού σας λογαριασμού και της ταυτότητάς σας, ανάλογα με το είδος των πληροφοριών που έχετε παραδώσει στους απατεώνες.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS