ΑρχικήinetΟι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο θα έχουν από τις εξυπνότερες κάμερες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο θα έχουν από τις εξυπνότερες κάμερες

έξυπνες -κάμερες

Η εταιρεία Getty Images και το επίσημο φωτογραφικό πρακτορείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), θα χρησιμοποιήσουν την ολοκαίνουργια ρομποτική τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Mark Roberts Motion Control, για να επεκτείνουν την εμβέλεια των φωτογράφων σε πολλαπλούς χώρους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο που θα ξεκινήσουν στις 5 Αυγούστου.

Οι απομακρυσμένες κάμερες δεν είναι κάτι καινούριο για τους αθλητικούς φωτογράφους.

Οι επαγγελματίες συνήθως τοποθετούν τις κάμερες σε δοκούς στην αρένα, στα περιθώρια των γηπέδων και ακόμη και κάτω από το νερό για να καλύψουν όσο το δυνατό περισσότερες οπτικές γωνίες των αθλητικών γεγονότων. Ο φωτογράφος συνδέει έναν ραδιοπομπό που επικοινωνεί με ένα αντίστοιχο πομπό στην κύρια φορητή κάμερα του φωτογράφου.

Αλλά μόλις ένας φωτογράφος έχει ρυθμίσει τη γωνία και τη σύνθεση των απομακρυσμένων φωτογραφικών μηχανών του, δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την γωνία λήψης εκτός από την εστίαση και την έκθεση της φωτογραφικής μηχανής.

Η MRMC, είναι δημιουργός ρομποτικών εξέδρων για κάμερες. Η εταιρεία εξετάζει σήμερα, σε συνεργασία με τη Nikon, το πέμπτο πρωτότυπο για μία ρομποτική εξέδρα για φωτογραφικές μηχανές. Η Getty σχεδιάζει να τις έχει στα χέρια των φωτογράφων της για περίπου 20 Ολυμπιακές εγκαταστάσεις αυτό το καλοκαίρι.

Αυτές οι νέες εξέδρες θα δώσουν στους φωτογράφους τη δυνατότητα να ελέγχουν περισσότερο τις απομακρυσμένες δευτερεύουσες κάμερες, επιτρέποντάς τους να αλλάξουν το πλεονεκτικό σημείο, το εστιακό μήκος του φακού, ακόμη και τη δυνατότητα να μετακινήσουν την κάμερα σε μια πλήρη περιστροφή 360 μοιρών.

Καθώς η δράση κινείται γύρω από ένα χώρο, ένας φωτογράφος ή απομακρυσμένος χειριστής κάμερας μπορεί να χρησιμοποιήσει το λογισμικό MRMC σε tablet ή τον υπολογιστή για να ελέγχει όποια πτυχή θέλει. Υπάρχουν πολλές νέες προσαρμοσμένες προεπιλογές.

Τα διαφορετικά κομμάτια του συστήματος ρομποτικής της MCMR που ονομάστηκε POD, συνδέονται με ένα μόνο καλώδιο που δίνει ενέργεια τόσο στην εξέδρα όσο και στη κάμερα και φέρει ένα καλώδιο Ethernet, που καλωδιώνει σταθερά την φωτογραφική μηχανή σε δικτυωμένους υπολογιστές στο χώρο ή σε ένα κόμβο στο διαδίκτυο για να στείλει εικόνα σε έναν φωτογράφο της Getty.

Αν και η Getty προσδοκεί να χρησιμοποιήσει περισσότερες από δώδεκα PODs στους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι, δεν υπάρχουν σχέδια ακόμα για την κυκλοφορία μιας έκδοσης για τους καταναλωτές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS