ΑρχικήsecurityΝέα εφαρμογή σου λέει αν έχει γίνει hacking στο iPhone σου!

Νέα εφαρμογή σου λέει αν έχει γίνει hacking στο iPhone σου!

Πολλοί θεωρούν επειδή έχουν το πολύτιμο iPhone τους πάντα δίπλα τους ότι είναι και ασφαλές. Αλλά δεν είναι έτσι!

china-castiga-batalia-pentru-marca-inregistrata-iphone

Είναι αλήθεια ότι τις περισσότερες φορές που έχει γίνει hacking σε iPhone, οι hackers έχουν αποκτήσει φυσική πρόσβαση στο τηλέφωνο. Έτσι πολλοί χρήστες δεν αξιοποιούν πλήρως τις επιλογές ασφαλείας του iOS και ως αποτέλεσμα κακόβουλο λογισμικό μπορεί να εγκατασταθεί στις συσκευές πολύ πιο γρήγορα από ότι φαντάζεσαι.

Τώρα όμως υπάρχει μια νέα εφαρμογή στο iOS App Store που μπορεί να σου πει αν έχει γίνει hacking στο τηλέφωνο σου. Το πρώτο βήμα για την εγκατάσταση spyware ή άλλου κακόβουλου λογισμικού σε ένα iPhone είναι πάντα το ίδιο: jailbreaking! Χωρίς αυτό το κρίσιμο πρώτο βήμα, το κακόβουλο λογισμικό δεν έχει πρόσβαση σε όλες τις προσωπικές πληροφορίες και τα αρχεία σας.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103885/cool-trick-iphone-magnhth/” target=”blank” style=”soft” background=”#39c628″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε περισσότερα: Κάντε κι εσείς αυτό το cool trick με το iPhone σας & ένα μαγνήτη![/su_button]

Πιθανόν να έχεις διαβάσει για το jailbreaking και για το πως δουλεύει αλλά είτε το πιστεύεις ή όχι είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις αν έχει γίνει στο κινητό σου καθώς το να κρύψεις τις αποδείξεις είναι πολύ εύκολο. Ευτυχώς υπάρχει αυτή η εφαρμογή στο App Store από την οποία δεν μπορούν να κρυφτούν οι hackers.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε από τον Γερμανό ερευνητή ασφαλείας, Stefan Esser και ονομάζεται System and Security Info. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σου δείξει σημαντικές πληροφορίες για το iPhone σου που επικεντρώνονται αποκλειστικά στην ασφάλεια.

Μεταξύ άλλων, το System and Security Info ελέγχει αν ένα iPhone είναι jailbroken ή όχι. Αν η εφαρμογή σου πει ότι το τηλέφωνο σου είχε ένα jailbreak και δεν το έχεις κάνει ο ίδιος προφανώς αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις κάτι άμεσα. Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, επικοινώνησε άμεσα με την υποστήριξη της Apple.

Γι΄ αυτούς που κάνουν jailbreak μόνοι τους στις συσκευές, η εφαρμογή μπορεί επίσης να ελέγξει ότι δεν έχει εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό.

[su_button url=”https://www.secnews.gr/103721/hacked-apple-watch-pou-trexei-windows-95/” target=”blank” style=”bubbles” background=”#28c6b1″ color=”#0404047″ wide=”yes” center=”yes” radius=”20″ icon_color=”#ffffff”]Δείτε περισσότερα: Hacked Apple Watch που τρέχει Windows 95![/su_button]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS