HomesecurityAcer Philippines: employee data breach

Acer Philippines: employee data breach

Η Acer Philippines confirmed παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει εργαζομένους, αφού κλάπηκαν δεδομένα, μέσω attack σε τρίτο προμηθευτή. Ο επιτιθέμενος φαίνεται πως διέρρευσε τα data σε hacking φόρουμ.

Acer Παραβίαση δεδομένων

Ο επιτιθέμενος, γνωστός ως “ph1ns“, δημοσίευσε έναν σύνδεσμο για τη λήψη μιας κλεμμένης βάσης δεδομένων που περιέχει δεδομένα εργαζομένων της Acer. Σύμφωνα με το BleepingComputer, ο ph1ns είπε ότι δεν επρόκειτο για επίθεση ransomware αλλά για απλή κλοπή δεδομένων. Επιπλέον, δεν ήταν στόχος ο εκβιασμός της εταιρείας.

Το BleepingComputer λέει ότι ένας εκπρόσωπος της Acer Philippines επιβεβαίωσε ότι τα δεδομένα που βρέθηκαν στο hacking φόρουμ είναι δικά τους, αλλά δεν αποκτήθηκαν απευθείας από τα systems of the company.

See also: Roku: Thousands of accounts and data breached

Γνωρίζουμε ότι ένας από τους εξωτερικούς προμηθευτές μας στις Φιλιππίνες υπέστη Oversight δεδομένων και, ως αποτέλεσμα, ένα περιορισμένο σύνολο δεδομένων εργαζομένων έχει παραβιαστεί“, είπε ο εκπρόσωπος στο BleepingComputer.

Ενώ συνεργαζόμαστε με τον προμηθευτή, τους ειδικούς στον κυβερνοχώρο και τις αρχές επιβολής του νόμου, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν έχουν επηρεαστεί δεδομένα πελατών και δεν υπάρχουν Data για παραβίαση των συστημάτων της Acer“.

Η Acer Philippines έκανε μια σχετική suspension on X (πρώην Twitter), όπου τόνισε επίσης ότι δεν επηρεάστηκαν τα δεδομένα πελατών και τα συστήματα της εταιρείας.

See also: EquiLend Holdings: employee data breach

Η παραβίαση δεδομένων των εργαζομένων της Acer έχει αναφερθεί στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (NPC) και στο Κέντρο Διερεύνησης και Συντονισμού του Κυβερνοεγκλήματος (CICC) στις Φιλιππίνες και διεξάγεται έρευνα.

Οι επιπτώσεις της παραβίασης δεδομένων για τους εργαζόμενους της Acer Philippines μπορεί να είναι πολλαπλές και σοβαρές. Η διαρροή προσωπικών data μπορεί να οδηγήσει σε καταχρήσεις των πληροφοριών αυτών από κακόβουλους παράγοντες. Οι εργαζόμενοι μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα όπως η theft ID card, η απάτη πιστωτικής κάρτας ή ακόμη και η κλοπή περιουσιακών στοιχείων. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές economic impact για τους εργαζόμενους.

See also: WordPress sites use guest browsers to hack other sites

Επιπλέον, η διαρροή αυτή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια εμπιστοσύνης από την πλευρά των εργαζομένων προς την εταιρεία. Μπορεί η παραβίαση να οφείλεται σε παραβίαση τρίτου, ωστόσο, οι εργαζόμενοι θα επηρεαστούν και μπορεί να μειωθεί η productivity their.

Τέλος, οι εργαζόμενοι της Acer Philippines μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην προσωπική τους ζωή, όπως άγχος και στρες, λόγω της αβεβαιότητας και της ανησυχίας που προκαλεί η διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων.

Source : www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS