HomeinetFacebook: stronger action against users who repeatedly spread misinformation

Facebook: stronger action against users who repeatedly spread misinformation

Το Facebook έχει δεσμευτεί ότι θα αναλάβει ισχυρότερη δράση εναντίον ατόμων που μοιράζονται και διαδίδουν επανειλημμένα παραπληροφόρηση στην πλατφόρμα του, επιβάλλοντας «ποινές», such as περιορισμούς λογαριασμού.

Συγκεκριμένα, ο γίγαντας των social media reported in a blog post the following: «Είτε πρόκειται για ψευδές/παραπλανητικό περιεχόμενο σχετικά με τον COVID-19 και τα εμβόλια, την κλιματική αλλαγή και τις εκλογές, είτε για άλλα θέματα, διασφαλίζουμε ότι λιγότεροι άνθρωποι βλέπουν παραπληροφόρηση στις εφαρμογές μας. Από σήμερα, θα μειώσουμε τη διανομή δημοσιεύσεων στη ροή ειδήσεων από τον λογαριασμό ενός χρήστη του Facebook, αν μοιράζονται επανειλημμένα περιεχόμενο που έχει αξιολογηθεί από έναν από τους συνεργάτες ελέγχου γεγονότων μας.»

Read also: Facebook: Διαβάστε το άρθρο πριν το κοινοποιήσετε, όχι μόνο τον τίτλο

Facebook - δράση - παραπληροφόρηση
Facebook: stronger action against users who repeatedly spread misinformation

Το Facebook ισχυρίζεται ότι έχει ήδη μειώσει την έκταση τέτοιων αναρτήσεων στη ροή ειδήσεων. Ταυτόχρονα κυκλοφορεί ένα νέο εργαλείο ειδοποίησης που επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν αν αλληλεπιδρούν με περιεχόμενο που έχει αξιολογηθεί από έναν ελεγκτή γεγονότων.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανέφερε τα εξής: «Επί του παρόντος ειδοποιούμε τα άτομα όταν μοιράζονται περιεχόμενο, ότι στη συνέχεια το αξιολογεί ένας υπεύθυνος ελέγχου, κι έχουμε επανασχεδιάσει αυτές τις ειδοποιήσεις για να καταστήσουμε ευκολότερη την κατανόηση για το πότε συμβαίνει αυτό. Θέλουμε να δώσουμε στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες προτού κάνουν like σε μια σελίδα που έχει μοιραστεί επανειλημμένα περιεχόμενο το οποίο έχουν αξιολογήσει οι υπεύθυνοι ελέγχου, οπότε θα εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο αν πάτε να πατήσετε like σε μία από αυτές τις σελίδες.»

See also: Attorneys general urge Facebook not to create Instagram for children

Facebook - δράση - παραπληροφόρηση
Facebook: stronger action against users who repeatedly spread misinformation

Τα άτομα που μοιράζονται επανειλημμένα ψευδείς πληροφορίες ενδέχεται να δουν τις αναρτήσεις τους να «μετακινούνται χαμηλότερα» στη ροή ειδήσεων, έτσι ώστε να είναι λιγότερο πιθανό να τις δουν άλλοι.

Οι χρήστες μπορούν να δουν περισσότερες πληροφορίες, όπως ότι οι ελεγκτές γεγονότων έχουν επισημάνει κάποιες αναρτήσεις που κοινοποιούνται από τη σελίδα και περιλαμβάνουν ψευδείς πληροφορίες, καθώς και έναν σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ελέγχου γεγονότων της πλατφόρμας.

Motion: Facebook: has removed 18 million misinformation posts about COVID-19

Facebook - δράση - παραπληροφόρηση
Facebook: stronger action against users who repeatedly spread misinformation

«Αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους να λάβουν μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το εάν θέλουν να ακολουθήσουν μία σελίδα», σημείωσε το Facebook.

Τα fake news και οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν πολλαπλασιαστεί σε social media πλατφόρμες – όπως το Facebook και το Twitter – κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Νωρίτερα φέτος, το Facebook stated that κατάργησε 1,3 δισεκατομμύρια fake λογαριασμούς μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2020, πριν από μια επιθεώρηση από την Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου των ΗΠΑ σχετικά με το πώς οι τεχνολογικές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν την παραπληροφόρηση.

Pohackontas
Pohackontashttps://secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.
spot_img

Subscribe to the Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS