ΑρχικήsecurityNέα απάτη phishing στοχεύει τους χρήστες του iTunes

Nέα απάτη phishing στοχεύει τους χρήστες του iTunes

phish-0-email-5001 Eρευνητές ασφάλειας έχουν εντοπίσει μια νέα απάτη phishing, η οποία στοχεύει τους χρήστες του iTunes. Η συγκεκριμένη καμπάνια βασίζεται στην αποστολή spam μηνυμάτων, τα οποία υποτίθεται ότι προέρχονται από την Apple.

Τα παραπλανητικά emails ενημερώνουν τους χρήστες ότι κάποιος έχει χρησιμοποιήσει το λογαριασμό τους, για την πραγματοποίηση διαφόρων συναλλαγών.

Όταν οι χρήστες επιχειρήσουν να ενημερωθούν σχετικά με τις υποτιθέμενες συναλλαγές, μέσω ενός επισυναπτόμενου link, μεταφέρονται σε μια ιστοσελίδα πώλησης καλλυντικών και αρωμάτων. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, πρόκειται για μια νόμιμη επιχείρηση, της οποία το site έχει παραβιαστεί και έχει τροποποιηθεί κατάλληλα από τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, ώστε να χρησιμοποιείται προς δικό τους όφελος.

Στη συνέχεια οι χρήστες ανακατευθύνονται σε μια phishing ιστοσελίδα, η οποία μιμείται την πραγματική ιστοσελίδα της Apple, περιέχει ωστόσο αρκετά λάθη, τα οποία υποδεικνύονται στις εικόνες με κόκκινα σημαιάκια.

phish-1-pii-500

Εκεί καλούνται να συμπληρώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία προκειμένου να ακυρώσουν την συναλλαγή, και στo τέλος μεταφέρονται στην πραγματική ιστοσελίδα της Apple. Ωστόσο είναι ήδη πλέον αργά, καθώς τα στοιχεία τους έχουν συλλεχθεί από τους εγκληματίες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απάτη μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα της Sophos.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS