ΑρχικήinetDrones καρχαρίες περιπολούν τμήματα της ακτής της Αυστραλίας

Drones καρχαρίες περιπολούν τμήματα της ακτής της Αυστραλίας

jawsdrone-καρχαρίες

Οι λουόμενοι θα προστατεύονται από τους καρχαρίες από drones και γραμμές “smart” drum , σύμφωνα με την κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας (NSW).

Μια δοκιμή θα αρχίζει από την βόρεια ακτή της ΝΝΟ, όπου υπήρξαν αρκετές επιθέσεις από καρχαρίες τους τελευταίους 12 μήνες.

Τα drones θα τροφοδοτούν με εικόνες τους φορείς που αναζητούν για καρχαρίες χρησιμοποιώντας συντεταγμένες GPS.

Τα μέτρα αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής για τη διαχείριση των καρχαριών, που περιλαμβάνει επίσης πλέγματα και περιπολίες με ελικόπτερο.

«Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να μειωθούν οι κίνδυνοι για τους κολυμβητές και surfers» δήλωσε ο υπουργός της ΝΝΟ για την πρωτοβάθμια βιομηχανία, Niall Blair.

«Εκπληρώνουμε την δέσμευση να ελέγξουμε την καλύτερη διαθέσιμη επιστήμη, συμπεριλαμβανομένων των νέων τεχνολογιών, καθώς προσπαθούμε να βρούμε μια μακροπρόθεσμη λύση διαρκείας για να κρατήσει τις παραλίες μας ασφαλείς», είπε.

Το πεδίο δοκιμών

Μία δοκιμή πεδίου των drones θα αρχίσει στο Coffs Harbour και μία “smart” drum γραμμή θα δοκιμαστεί στη Ballina, κοντά στο σημείο όπου ένας surfer φαγώθηκε από καρχαρία το Φεβρουάριο.

Αυτές οι γραμμές ειδοποιούν τους υπαλλήλους αμέσως, όταν ένας καρχαρίας έχει σκαλώσει σε ένα γάντζο δόλωμα, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές γραμμές που ελέγχονται περιοδικά.

Ο κ Blair είπε ότι είναι πιο ανθρώπινες από τις γραμμές που χρησιμοποιούνται για την αλιεία καρχαριών σε άλλα κράτη, όπως η Δυτική Αυστραλία και το Queensland.

Τα μέτρα έρχονται μετά από μια “σύνοδο κορυφής για τους καρχαρίες», που πραγματοποιήθηκε από την κυβέρνηση του κράτους στην οποία εμπειρογνώμονες παρουσίασαν διάφορες μεθόδους για να αποτρέπονται οι επιθέσεις.

Ο Υπουργός της αντιπολίτευσης για την κρατική εργασία στους πρωτογενείς κλάδους, Mick Veitch, δήλωσε ότι χρειάζονται περισσότερες λεπτομέρειες για τις δοκιμασίες.

“Αυτό φαίνεται σχεδόν να είναι βγαλμένο από τον ουρανό», είπε, σύμφωνα με το ABC.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS