ΑρχικήinetΗ Asus θέλει να δημιουργήσει τη δική της εκδοχή των Microsoft HoloLens

Η Asus θέλει να δημιουργήσει τη δική της εκδοχή των Microsoft HoloLens

microsoft-hololens-4

Τα HoloLens είναι σίγουρα το πιο συναρπαστικό προϊόν της Microsoft και η μεγαλύτερη καινοτομία που έχει δημιουργήσει εδώ και πολύ καιρό, αλλά προς το παρόν, η εταιρεία σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια έκδοσή του για καταναλωτές, που θα μας επιτρέψει να γνωρίσουμε τον κόσμο των ολογραμμάτων και να επωφεληθούμε από όλα τα χαρακτηριστικά που η εταιρεία παρουσίασε στην τελευταία εκδήλωση.

Και όμως, ενώ η Microsoft χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να φέρει τα HoloLens στην αγορά (μια έκδοση για $ 3000 θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2016), άλλοι μπορεί στην πραγματικότητα να παρέμβουν και να αναπτύξουν τη δική τους εκδοχή των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας που θα μπορούσε να βγει την αγορά πολύ νωρίτερα σε πιο προσιτές τιμές.

Η Asus είναι μία από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται πολύ για ένα τέτοιο έργο, και σε μια συνέντευξη με το CNET, στελέχη της εταιρείας έχουν επιβεβαιώσει ότι ένα τέτοιο έργο είναι προς το παρόν υπό συζήτηση. Η Microsoft ήδη δηλώνει ότι με τα HoloLens, θέλει απλά να ξεκινήσει μια νέα κατηγορία συσκευών, τα οποία θα μπορούσαν στη συνέχεια να είναι διαθέσιμα για τους υπόλοιπους κατασκευαστές, οπότε η εταιρεία θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Asus.

“Περιμένετα και θα δείτε”

Ο Jonney Shih, πρόεδρος της Asus, και ο Terry Myerson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft Windows, επιβεβαίωσαν και οι δύο σχέδια για μια τέτοια συσκευή, αλλά οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή είναι αρκετά περιορισμένες.

“Ό, τι κάνουμε στο hardware, το κάνουμε με σκοπό να αναπτυχθεί το οικοσύστημα των Windows”, δήλωσε ο Myerson, επισημαίνοντας ότι το έργο υφίσταται και η Asus θα μπορούσε να επωφεληθεί πραγματικά από τις βελτιώσεις που κάνει σε αυτή την κατηγορία. “Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς επενδύουμε για να δημιουργήσουμε μια κατηγορία.”

Ο Shih, από την άλλη πλευρά, αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τη δική τους εκδοχή της HoloLens, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να είναι πράγματι υπό εξέταση κεκλεισμένων των θυρών.

“Περιμένετε και θα δείτε», είπε όταν ρωτήθηκε για την έκδοση του Asus HoloLens.

Αν αυτό όντως συμβαίνει, η νέα συσκευή αναμένεται να είναι πολύ πιο προσιτή από τα  HoloLens και ανάλογα με το πόσο η Microsoft είναι πρόθυμη να μοιραστεί με τους εταίρους της, θα μπορούσαν να είναι ελαφρώς διαφορετικά τα χαρακτηριστικά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS