ΑρχικήinetΗ απάτη προχωρά πέρα από το phishing

Η απάτη προχωρά πέρα από το phishing

Η στοχευμένη απάτη βρίσκεται σε άνθηση, καθώς μεταμορφώνεται σε ένα καλοστημένο έγκλημα που αποδίδει καλύτερα από ποτέ.

Η απάτη προχωρά πέρα από το phishing
Σε αντίθεση με τους spammers, οι απατεώνες είναι εγκληματίες που μελετούν τα θύματά τους και με τις σωστές πληροφορίες μπορούν να τα ξεγελάσουν μάλλον εύκολα. Οι απατεώνες έχουν προχωρήσει επίπεδα από το να χρησιμοποιούν μόνο μεγάλης κλίμακας phishing επιθέσεις που εκθέτουν μερικά ευάλωτα θύματα.
Σύμφωνα με μια μελέτη από την ZapFraud, οι απατεώνες αρχίζουν τώρα να αξιοποιούν τα νέα εργαλεία, έτσι ώστε ένα απλό στοχευμένο e-mail να μπορεί να αποδώσει πολλά περισσότερα από ό,τι στέλνοντας ένα εκατομμύριο άστοχα e-mails απάτης. Η άμεση πρόσβαση στα social media και διαθέσιμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων εξυπηρετούν αυτούς τους εγκληματίες, οι οποίοι γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των θυμάτων. Η σημερινή απάτη πετυχαίνει επειδή ο αποστολέας γνωρίζει αρκετά για το θύμα και δημιουργεί ένα πλαίσιο που έχει νόημα.
«Το σωστό πλαίσιο ισοδυναμεί με το να φωνάξεις το όνομα κάποιου σε ένα πλήθος, αντί φωνάξεις “Γεια σου” », είπε η ZapFraud. «Πολύ στοχευμένα ηλεκτρονικά μηνύματα κάνουν το θύμα να αντιλαμβάνεται ότι ο αποστολέας το γνωρίζει ή έχει πληροφορίες που χρειάζεται ή μπορεί να χρησιμοποιήσει. Οι αποστολείς / απατεώνες δημιουργούν μια ατμόσφαιρα οικειότητας που είναι αποδεκτή από τα στοχευμένα θύματα επίθεσης και τους ενθαρρύνει να απαντήσουν.»
Οι σημαντικές παραβιάσεις δεδομένων συμβάλλουν στον αυξανόμενο αριθμό των πιθανών θυμάτων των απατεώνων, τα οποία είναι εύκολοι στόχοι των phishing emails. Οι νέες απάτες -στοχευμένες επιθέσεις- φαίνονται να είναι πολύ πιο αξιόπιστες και ως εκ τούτου, αυξάνουν το ποσοστό των click τους κατά πολύ περισσότερο από 200 φορές σε σύγκριση με τα μη στοχευμένα μηνύματα απάτης, σύμφωνα με τη Cisco.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS