15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
Latest Posts

Τέλος οι χρεώσεις roaming εντός Ε.Ε.

Τέλος βάζει η κομισιόν στις χρεώσεις περιαγωγής (roaming) στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι χρεώσεις θα καταργηθούν πλήρως τον Ιούνιο του 2017, ενώ το πρώτο κύμα μειώσεων θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2016.

Σε δυο χρόνια θα τεθεί σε ισχύ η συμφωνία κατάργησης των συνόρων μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη χρήση των κινητών τηλεφώνων . Τον τερματισμό των χρεώσεων περιαγωγής (roaming) από τον Ιούνιο του 2017 για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τέλος οι χρεώσεις roaming εντός Ε.Ε.

Η συμφωνία θα επιτρέπει στους καταναλωτές να έχουν σταθερές χρεώσεις για τηλεφωνικές κλήσεις και γραπτά μηνύματα σε ολόκληρη την Ε.Ε., χωρίς να καταβάλουν επιπλέον χρήματα όταν βρίσκονται στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι μετά από δύο χρόνια οι συνδρομητές των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στα 28 κράτη-μέλη δεν θα έχουν καμία επιπλέον χρέωση όταν θα χρησιμοποιούν τη συσκευή τους ενώ ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Οι ισχύουσες χρεώσεις περιαγωγής (roaming) (χωρίς ΦΠΑ) είναι 0,19 ευρώ ανά λεπτό κλήσης για τις εξερχόμενες φωνητικές κλήσεις, 0,06 ευρώ ανά λεπτό για τις εισερχόμενες φωνητικές κλήσεις, 0,06 ευρώ ανά SMS που αποστέλλετε και 0,20 ευρώ ανά ΜΒ για τις υπηρεσίες δεδομένων. Η μεταβατική φάση για μείωση των χρεώσεων roaming θα αρχίσει τον Απρίλιο του 2016, καθώς οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών θα έχουν το δικαίωμα να επιβάλουν περιαγωγή με ανώτατο όριο 5 λεπτά του ευρώ ανά κλήση, 2 λεπτά του ευρώ ανά SMS και 5 λεπτά για κάθε MB δεδομένων. Κάποιες εταιρείες κινητής προωθούν ειδικά πακέτα περιαγωγής (roaming) , όπου με 5-6 ευρώ ημερήσιο κόστος ο καταναλωτής μπορεί να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο του ως να είναι στη χώρα του.

Επιπλέον, η συμφωνία θεσμοθετεί για πρώτη φορά την αρχή της ουδετερότητας του διαδικτύου (net neutrality) , που σημαίνει πως οι χρήστες θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε κάθε περιεχόμενο. Συνεπώς, οι μικρές ιστοσελίδες δεν θα χάνουν ταχύτητα φόρτωσης προκειμένου να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση στις ιστοσελίδες μεγάλων εταιρειών.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι πάροχοι θα πρέπει να διασφαλίζουν το «ανοικτό» Διαδίκτυο και θα μπορούν μεν να προσφέρουν καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες προς συγκεκριμένες ιστοσελίδες χωρίς, όμως, να μειώνουν την ποιότητα προς όλες τις υπόλοιπες.  «Βαίνουμε αισίως σε ένα ανοιχτό ίντερνετ. Όλη η ενέργεια θα έχει ισάξια αντιμετώπιση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

 

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *