ΑρχικήsecurityΗΠΑ: Το site του στρατού είναι κάτω μετά από επίθεση hacking

ΗΠΑ: Το site του στρατού είναι κάτω μετά από επίθεση hacking

ΗΠΑ: Το site του στρατού τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από επίθεση hacking – To army.mil website είναι το online shop για τoν στρατό των ΗΠΑ

ΗΠΑ: Το site του στρατού τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από επίθεση hacking - To army.mil website είναι το online shop για τoν στρατό των ΗΠΑ
Ο αμερικάνικος στρατός είναι προσωρινά κάτω μετά από μια επίθεση hacking που δέχθηκε. Από ότι φαίνεται το  army.mil website παραβιάστηκε και λαμβάνονται προληπτικά μέτρα για να μην υπάρξει κάποια παραβίαση και διαρροή προσωπικών στοιχείων.
Ο Syrian Electronic Army (= Ηλεκτρονικός Στρατός της Συρίας) ο οποίος υποστηρίζει τον Πρόεδρο Bashar al-Assad φέρεται να είναι πίσω από την επίθεση.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι κίνεζοι χάκερ είχαν επιτεθεί στους υπολογιστές ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ότι ίσως είχαν καταφέρει να παραβιάσουν τα αρχεία τεσσάρων εκατομμυρίων υπαλλήλων.

Η Κίνα αρνήθηκε οποιαδήποτε συμμετοχή και αποκάλεσε τους ισχυρισμούς «μη υποστηριζόμενους, και αντιπαραγωγικούς».

logos_mil_3‘Τεράστιες ευπάθειες’

Τη Δευτέρα, ο αμερικανός Brig Gen Malcolm Frost, ο προϊστάμενος των δημοσίων υποθέσεων του στρατού, δήλωσε ότι «ο στρατός πήρε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμία παραβίαση των στοιχείων του στρατού με το να θέσει εκτός λειτουργίας προσωρινά το website».

Λίγο αργότερα εμφανίστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα screenshots που έδειχναν μηνύματα από το website. Ένα από αυτά ανέφερε: «Οι διοικητές σας παραδέχονται ότι σας εκπαιδεύουν με τέτοιο τρόπο και σας στέλνουν να πεθάνετε μαχόμενοι.»

Το  army.mil website  είναι το online κατάστημα του αμερικανικού στρατού και το γεγονός ότι εξ’ αναγκασμού τέθηκε εκτός λειτουργίας είναι ντροπιαστικό, αναφέρει στο BBC ο Gary O’Donoghue.

Το γεγονός αυτό συνέβη ακριβώς πέντε μήνες μετά αφότου έπρεπε η US Central Command προσωρινά να κλείσει τα YouTube και Twitter accounts της, μετά από το γεγονός που περιγράφηκε τότε ως cyber βανδαλισμός και τα κρατικά μηνύματα υπέρ του ισλαμικού κράτους  που είχαν ποστάρει δημόσια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS