ΑρχικήinetBattleHack Athens 2015: Αναδείχθηκαν οι νικητές

BattleHack Athens 2015: Αναδείχθηκαν οι νικητές

BattleHack-Athens

Tο Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ένας απ’ τους γνωστότερους διαγωνισμούς παγκοσμίως, το “BattleHack Athens 2015”, όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι Έλληνες hacker και προγραμματιστές.

Οι εταιρείες χορηγοί, PayPal και  Braintree προσφέρουν την ευκαιρία σε Έλληνες hackers να διαγωνιστούν, αναπτύσσοντας τις ιδέες και τις ικανότητές τους, με στόχο να κερδίσουν το ταξίδι-συμμετοχή τους στον παγκόσμιο τελικό “BattleHack 2015”, στις 14 Νοεμβρίου στην Silicon Valley, με έπαθλο 100.000 δολάρια!

Οι συμμετέχοντες καλούνται αρχικά να λύσουν ένα τοπικό πρόβλημα με χρήση κώδικα. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν η εφευρετικότητα στην ανάπτυξη του κώδικα, αλλά για να περάσουν την δοκιμασία θα πρέπει να έχουν ενσωματώσει στον κώδικά τους αρχεία SDK (Software Development Kit) των χορηγών-εταιρειών και να στοχεύουν στο κοινό καλό της τοπικής κοινότητας.

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από πρόσωπα διακεκριμένα και επιτυχημένα στον χώρο της πληροφορικής, όπως oι John Sunn (Senior Global Director της PayPal Braintree_Dev), George Psistakis (Founder Blendo/Apirise), Gergios Kasselakis (Partner Openfund), Olga Paraskevopoulou (Co-Founder Stone  Soup) και η αξιολόγηση των εφαρμογών έγινε με βάση την ποιότητα του κώδικα και την ενσωμάτωση της απαιτούμενης  API (Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών) και όχι ανάλογα με το πόσο εμπορικές ήταν.

Όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή που θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο τελικό στην Silicon Valley, νικητές αναδείχθηκαν η ομάδα “teckit”. Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους κορυφαίους προγραμματιστές από όλο τον κόσμο και θα διεκδικήσουν το έπαθλο των 100.000 δολαρίων. Πέρα από το οικονομικό κέρδος, το BattleHack παρέχει αμέτρητες δυνατότητες όπως γνωριμίες με τους ικανότερους hackers του πλανήτη και προωθεί την ανταλλαγή των ιδεών μεταξύ τους, κάτι που μπορεί να σημάνει την γέννηση επιτυχημένων συνεργασιών στον χώρο της τεχνολογίας, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Άλλες πόλεις που συμμετέχουν στο BattleHack είναι η Μελβούρνη, το Τελ Αβίβ, η Σιγκαπούρη, η Στοκχόλμη, το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Τορόντο, το Λονδίνο, το Ράλεϊ, το Βερολίνο, η Βενετία και το Τόκιο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS