ΑρχικήsecurityH ιστοσελίδα του Jamie Oliver εξακολουθεί να μοιράζει malware

H ιστοσελίδα του Jamie Oliver εξακολουθεί να μοιράζει malware

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας του διάσημου Βρετανού σεφ Jamie Oliver βρίσκονται για ακόμη μια φορά σε κίνδυνο, καθώς ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με malware.

 Jamie Oliver
Αυτή είναι η τρίτη φορά που αναφέρεται επίθεση στην ιστοσελίδα του Βρετανού σεφ.

 

Σύμφωνα με ερευνητές της Malwarebytes, ο  διαδικτυακός ιστότοπος www.JamieOliver.com μολύνει με κακόβουλο λογισμικό τους χρήστες που αναζητούν συνταγές ή άλλο υλικό στην ιστοσελίδα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι επισκέπτες του δημοφιλούς site συνταγών και συμβουλών μαγειρικής τίθενται σε κίνδυνο – η εταιρεία ασφάλειας είχε προειδοποιήσει ξανά για διάδοση malware μέσω της ιστοσελίδας, τον περασμένο Φεβρουάριο και τον περασμένο Μάρτιο αντίστοιχα.

Στη προκειμένη περίπτωση, η περιήγηση σε οποιαδήποτε σελίδα του ιστότοπου ανακατευθύνει στο Fiesta Exploit Kit, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τους υπολογιστές των χρηστών. Ουσιαστικά, ένα σύντομο bit.ly URL έχει εισαχθεί στον κώδικα της κάθε σελίδας, το οποίο ανακατευθύνει το χρήστη σε μια δυνητικά επιβλαβή ιστοσελίδα και εκθέτει ευαίσθητες πληροφορίες των χρηστών στους επιτιθέμενους.

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας του Jamie Oliver έχουν αναγνωρίσει το πρόβλημα και έχουν αναφέρει ότι ψάχνουν για μια μόνιμη λύση, προκειμένου να απαλλαγούν από το κακόβουλο λογισμικό άπαξ δια παντός.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS