ΑρχικήinetΚλοπή laptop από το Valley Community Healthcare

Κλοπή laptop από το Valley Community Healthcare

Πληροφορίες που ανήκουν σε ασθενείς που κάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα (EKG) στο Valley Community Healthcare μπορεί να έχουν εκτεθεί σε αγνώστους αφότου εξαφανίστηκε ένα laptop που ήταν συνδεδεμένο στο μηχάνημα EKG.

Laptop Stolen-Valley Community Healthcare
Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι κάποιος έκλεψε το laptop , προκειμένου να το πουλήσει. Ωστόσο, το σύστημα συνέλεγε ιατρικά δεδομένα από ασθενείς, τα οποία βρίσκονται τώρα σε κίνδυνο να εκτεθούν σε παράγοντες που μπορούν να τα εκμεταλευθούν.

Φαίνεται ότι ο φορητός υπολογιστής είχε κάποια προστασία, αν και τίποτα δεν θα εμπόδιζε έναν κυβερνοεγκληματία ακόμα και με χαμηλή εξειδίκευση, να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες στη μονάδα αποθήκευσης.

Η Paula Wilson, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της οργάνωσης υγειονομικής περίθαλψης, δήλωσε ότι το σύστημα προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης.

Μια καλύτερη προσέγγιση θα ήταν η κρυπτογράφηση του σκληρού δίσκου, κάτι που η Wilson είπε ότι θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των μέτρων ασφάλειας που θα ληφθούν για την διασφάλιση των πληροφοριών των ασθενών.

Σε επιστολή του προς τους προσβεβλημένους ασθενείς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος, λέει ότι πολύ ευαίσθητες πληροφορίες όπως οι αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, η άδεια οδήγησης ή τα στοιχεία χρηματοοικονομικών συναλλαγών δεν ήταν διαθέσιμα στον φορητό υπολογιστή που χάθηκε.

«Σας ενημερώνουμε σχετικά με αυτό το περιστατικό, γιατί κάνατε ένα EKG test, και το όνομα και η ημερομηνία γέννησής σας εισήχθησαν στο ιατρικό αρχείο δεδομένων στον υπολογιστή”, η επιστολή ενημερώνει.

Η σύσταση από τους υπαλλήλους προς τους ασθενείς είναι να παρακολουθούν τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών για ύποπτες  χρεώσεις. Αν εντοπιστεί παράτυπη δραστηριότητα, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την τράπεζα έκδοσης της κάρτας. Οι Αμερικανοί πολίτες μπορούν να ζητήσουν τις κινήσεις των πιστωτικών καρτών δωρεάν για μια περίοδο 90 ημερών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS