ΑρχικήsecurityΕπίθεση στο Blog Femsplain την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Επίθεση στο Blog Femsplain την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η ιστοσελίδα Femsplain που επικεντρώνεται σε θέματα που αφορούν τον φεμινισμό έγινε στόχος επίθεσης DDoS την Κυριακή 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Feminist Blog Femsplain-Offline
Αυτή δεν είναι η πρώτη επίθεση αυτού του είδους κατά του Femsplain.com, αλλά είναι μία από τα πιο ισχυρές. Η επίθεση φαίνεται να ξεκίνησε γύρω 16:00 και κέρδισε γρήγορα σε ένταση, που κατέληξε στην αποσύνδεση της ιστοσελίδας.

Μετά από μερικές ώρες, το blog επανήλθε online, αν και ήταν φανερό ότι δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως, σύμφωνα με τη The Verge.

Αν οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν να «φιμώσουν» το Femsplain, κατάφεραν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο, καθώς το συμβάν τράβηξε περισσότερη προσοχή στην online κοινότητά του.

Η Amber Gordon, ιδρυτής της ιστοσελίδας, δημοσίευσε την Κυριακή μια εικόνα με την κίνηση του Femsplain κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Μια DDoS επίθεση συμβαίνει όταν μαζική κίνηση κατευθύνεται σε μία υπηρεσία, έως ότου δεν μπορεί πλέον να γίνει επεξεργασία των αιτήσεων. Ως αποτέλεσμα, οι μηχανές τίθενται σε κατάσταση denial-of-service έως ότου ο αριθμός των αιτήσεων μειωθεί.

Μια τέτοια επίθεση μπορεί εύκολα να πραγματοποιηθεί από οποιονδήποτε με μερικά δολάρια. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται για να τεθεί ένας στόχος offline είναι εύκολο να βρεθούν. Στις περισσότερες περιπτώσεις, λιγότερα από $ 150 / € 138 είναι αρκετά για επίθεση οκτώ ωρών.

Έτσι, ειναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος που κρύβεται πίσω από το περιστατικό, ειδικά επειδή οι DDoS υπηρεσίες χρησιμοποιούν διάφορα μέτρα προστασίας που κρύβουν την ταυτότητα των δραστών. Επιπλέον, οι δράστες οι ίδιοι λαμβάνουν προφυλάξεις για να αποκρύψουν την ταυτότητά τους.

Πρόσφατα, η ιστοσελίδα Femsplain ολοκλήρωσε με επιτυχία μια εκστρατεία Kickstarter για να λάβει χρηματοδότηση για νέο σχεδιασμό της ιστοσελίδας και καλύτερο hosting. Το έργο απαιτούσε $ 25.000 / € 23.000 και έλαβε $ 30.608 / € 28.171.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS