ΑρχικήsecurityΑυτός είναι ο χάκερ πρωταθλητής του στίβου με το μετάλλιο σε...πορνοσάιτ! Η...

Αυτός είναι ο χάκερ πρωταθλητής του στίβου με το μετάλλιο σε…πορνοσάιτ! Η αδυναμία του στις βολεϊμπολίστριες

hacker1

Με μια ζακέτα στο κεφάλι για να κρύψει το πρόσωπό του προσήλθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων ο χάκερ πρωταθλητής του στίβου.

Ο νεαρός έκλεβε φωτογραφίες από προφίλ γυναικών στο facebook και στη συνέχεια τις αναρτούσε σε σάιτ με πορνό περιεχόμενο. Πλημμεληματικού χαρακτήρα η δίωξη που του ασκήθηκε.

Ο πρωταθλητής του στίβου δεν είχε μετάλλια μόνο από τους αγώνες που είχε κερδίσει αλλά ήταν πρωταθλητής και στον εκβιασμό με όχημα ένα…πορνοσάιτ!

Ο εκβιαστής μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία δημοσιογράφων στα δικαστήρια της Ευελπίδων, έβγαλε τη ζακέτα του και την έριξε στο κεφάλι του. Λίγο αργά ντράπηκε για τις πράξεις του…

Η δίωξη που του ασκήθηκε για παραβίαση προσωπικών δεδομένων ειναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Τα στοιχεία του νεαρού απαγορεύεται να δημοσιοποιηθουν εάν δεν υπάρξει εισαγγελικη εντολή.

 

[label variation=”label-warning”] Πως δρούσε ο πρωταθλητής – εκβιαστής!                                                                               [/label]

Ο 28χρονος δραστηριοποιείται και ως μάνατζερ στο βόλεϊ, φέρνοντας παίκτες σε μεγάλες ελληνικές ομάδες και αυτό αποτελούσε μια πολύ καλή δικαιολογία για να βρίσκεται συχνά σε αγώνες και να προσεγγίζει αθλήτριες.

xaker2

Τόσο στις φοιτήτριες που προσέγγιζε, όσο και στις αθλήτριες, πωλούσε το ίδιο “παραμύθι”, ότι δηλαδή έκανε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και είχε φτιάξει ένα δυνατό antivirus, πάνω στο οποίο υποτίθεται ότι έκανε την εργασία του.

Οι νεαρές γυναίκες έπεφταν στην παγίδα και πιστεύοντας ότι έχουν να κάνουν με έναν συμφοιτητή τους, του έδιναν πρόσβαση στους υπολογιστές τους.

Εκείνος τις έπειθε να εγκαταστήσουν συγκεκριμένο πρόγραμμα απομακρυσμένης διαχείρισης, με το οποίο αποκτούσε πλήρη πρόσβαση στα υπολογιστικά συστήματά τους, εν αγνοία τους και στη συνέχεια ανέσυρε – αντέγραφε πληθώρα προσωπικών τους δεδομένων, ψηφιακά αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο, μεταξύ των οποίων και ερωτικού περιεχομένου, κ.λπ.).

Σε ψηφιακά μέσα που βρέθηκαν στην κατοχή του, είχε αποθηκευμένα πληθώρα απλών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων (ψηφιακά αρχεία), χιλιάδες φωτογραφίες, βίντεο κ.λπ. τα οποία είχε αποσπάσει από τα θύματα.

Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, δυοεξωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας εξωτερικός φορητός δίσκος τύπου USB , τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς το μέγεθος των ψηφιακών δεδομένων, που είχε αποσπάσει με τον ως άνω παράνομο τρόπο.

xaker3

Από τις συνολικά 116 περιπτώσεις έχουν καταγγελθεί και ταυτοποιηθεί οι 16, ενώ τις υπόλοιπες 100 ομολόγησε ο δράστης και διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό των παθόντων.

Πηγή: newsit.gr

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS