ΑρχικήinetΝέα MasterCard με αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος

Νέα MasterCard με αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος

MasterCard

Συνήθως, οι πιστωτικές κάρτες MasterCard λειτουργούν σαν όλες τις άλλες: έχουν ένα τσιπ που περιέχει τις πληροφορίες ιδιοκτησίας, μια μαγνητική ταινία που επιτρέπει στα μηχανήματα ΑΤΜ και στα τερματικά πληρωμών να τη διαβάσουν, τον αριθμό της κάρτας, τον κωδικό ασφαλείας για τις online πληρωμές, και έναν κωδικό token για online τραπεζικές συναλλαγές.

Η τελευταία κάρτα, ωστόσο, έχει δύο νέα χαρακτηριστικά, τα οποία έχουν σχεδιαστεί σε μια συνεργασία με τη Zwipe, μια εταιρεία που ειδικεύεται στην βιομετρική τεχνολογία. Η MasterCard κατάφερε να ενσωματώσει έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στις καινούριες κάρτες,με στόχο να μεγιστοποιήσει την ασφάλεια στις συναλλαγές.

Όλα τα δεδομένα που αφορούν ένα λογαριασμό  αποθηκεύονται στην ίδια την κάρτα, αντί για μια εξωτερική βάση δεδομένων και για να τη χρησιμοποιήσετε, απλά την τοποθετείτε στο τερματικό και ακουμπάτε τον αντίχειρά πάνω στον αισθητήρα. Η κάρτα θα κάνει τα υπόλοιπα. Τέρμα η αναμονή στις ουρές, περιμένοντας τους άλλους πελάτες να βάλουν το pin τους ή να υπογράψουν.

Η “Zwipe” MasterCard αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της τον επόμενο χρόνο (2015) και κατά πάσα πιθανότητα την τεχνολογία θα υιοθετήσουν οι VISA, Discover, American Express και άλλες εταιρείες πληρωμών.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS