ΑρχικήinetΗ Google απαντά σε απειλή μήνυσης για την κυκλοφορία γυμνών φωτογραφιών Celebrity...

Η Google απαντά σε απειλή μήνυσης για την κυκλοφορία γυμνών φωτογραφιών Celebrity

jennifer-lawrence

Στα πρόθυρα μήνυσης 100 εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας της κυκλοφορίας στο Internet  προσωπικών φωτογραφιών γνωστών celebrity, η Google έβγαλε τη παρακάτω ανακοίνωση χλευάζοντας τις διαρροές φωτογραφιών.

“ Έχουμε διαγράψει μερικές δεκάδες χιλιάδες φωτογραφιών, μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που μας ζητήθηκε και κλείσαμε εκατοντάδες λογαριασμούς χρηστών”, δήλωσε εκπρόσωπος της Google σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς την ιστοσελίδα Mashable. “Το Internet χρησιμοποιείται για πολλά καλά πράγματα. Το κλέψιμο προσωπικών φωτογραφιών τρίτων δεν είναι μέσα σε αυτά”.

Ο δικηγόρος Marty Singer, ο οποίος όπως ισχυρίζεται εκπροσωπεί αρκετές διάσημες γυναίκες, αναφέρει σε γράμμα του προς τη Google, ότι δεν έκαναν αρκετές ενέργειες ώστε να περιορίσουν την κυκλοφορία των φωτογραφιών αυτών στο διαδίκτυο.

“Η Google κερδίζει και κάνει εκατομμύρια από την θυματοποίηση των γυναικών αυτών”, όπως αναφέρει το γράμμα αυτό.

Μεταξύ άλλων απαιτήσεων, ζητάει να μπλοκαριστούν ή να διαγραφούν λογαριασμοί στο YouTube και Google, οι οποίοι έχουν προσωπικές φωτογραφίες διασημοτήτων, όπως και να διαγραφούν όλες οι εικόνες που είναι διαθέσιμες από τις μηχανές αναζήτησης.

Συνεχίζοντας ο Singer ισχυρίζεται ότι διάφορες ιστοσελίδες που φιλοξενούσαν εικόνες τέτοιου τύπου, δέχτηκαν να τις διαγράψουν, μετά από επαφή που είχε ο ίδιος μαζί τους. Η Google όμως, “ επέτρεψε ασυλλόγιστα να συνεχιστούν αυτές οι χυδαίες παραβιάσεις με συνειδητή περιφρόνηση για τα δικαιώματα των πελατών μας.”

Οι φωτογραφίες ξεκίνησαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο από το Σαββατοκύριακο της “Ημέρας των Εργατών”, σε ιστοσελίδες όπως το 4Chan και σε ένα γκρουπ του Reddit, το “The Fappening”. Η Jennifer Lawrence, η Kate Upton και η Kirsten Dunst, είναι μερικές από τις γνωστές διασημότητες των οποίων οι φωτογραφίες κλάπηκαν και αναρτήθηκαν.

Όπως φαίνεται, οι προσωπικές αυτές φωτογραφίες, πάρθηκαν από παραβιασμένους λογαριασμούς iCloud και σε απάντηση των κατηγοριών αυτών, ο πρόεδρος της Apple, Tim Cook, αύξησε την ασφάλεια της υπηρεσίας. Πάντως όπως έχει ακουστεί, το περιστατικό της κλοπής και κυκλοφορίας των εν λόγω φωτογραφιών έχει φτάσει μέχρι το FBI, το οποίο και διεξάγει σχετική έρευνα.

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS