ΑρχικήYoutubeΤρία αγόρια "βρήκαν έναν T. rex" στη Βόρεια Ντακότα

Τρία αγόρια “βρήκαν έναν T. rex” στη Βόρεια Ντακότα

Τρία αγόρια, δύο αδέρφια και ο ξάδερφός τους, έκαναν μια βόλτα σε μια περιοχή της Βόρειας Ντακότα όταν έκαναν μια τρομερή ανακάλυψη: ένα κόκκαλο από ένα δεινόσαυρο T. rex ξεπρόβαλλε από το έδαφος. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι πλούσια σε απολιθώματα.

Τα τρία αγόρια ανακοίνωσαν την ανακάλυψή τους σε μια συνέντευξη Τύπου στο Zoom, ενώ οι εργαζόμενοι στο Μουσείο Φύσης & Επιστήμης του Ντένβερ ετοιμάζονται να αφαιρέσουν το απολίθωμα από το βράχο του σε μια ειδική έκθεση που ονομάζεται Discovering Teen Rex. Τα εγκαίνια της έκθεσης στις 21 Ιουνίου θα συμπέσουν με το ντεμπούτο της ταινίας “T.REX“, για το εύρημα του Ιουλίου 2022.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο εννιάχρονος τότε Kaiden Madsen ακολούθησε τα ξαδέρφια του, τον επτάχρονο Liam και τον δεκάχρονο Jessin Fisher, σε μια πεζοπορία σε μια περιοχή της Βόρειας Ντακότα.

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκε νέο είδος δεινοσαύρου στη Βόρεια Αμερική

Δείτε τον κομήτη 13P/Olbers στον νυχτερινό ουρανό

SecNewsTV102 minutes ago

Σούπερ μάρκετ εισάγει AI για να ελέγχει χαμόγελα υπαλλήλων

SecNewsTV5 hours ago

T. rex απολίθωμα κόκκαλο

Ποτέ δεν ξέρεις τι θα ανακαλύψεις εκεί έξω. Βλέπεις όλα τα είδη cool βράχων και φυτών και άγριας ζωής“, είπε.

Ο Liam Fisher θυμήθηκε ότι αυτός και ο μπαμπάς του, Sam, ο οποίος ήταν μαζί με τα τρία αγόρια, εντόπισαν το κόκκαλο του νεαρού T. rex. Φαίνεται ότι μετά τον θάνατό του, πριν από περίπου 67 εκατομμύρια χρόνια, ο σαρκοφάγος δεινόσαυρος θάφτηκε στο Hell Creek Formation, μια περιοχή που θεωρείται κρίσιμη για τους παλαιοντολόγους. Εκεί έχουν βρεθεί μερικά από τα πιο καλοδιατηρημένα απολιθώματα T. rex. Μεταξύ αυτών είναι η Sue η οποία εκτίθεται στο Field Museum στο Σικάγο, και ο Wyrex στο Houston Museum of Natural Science.

Την ώρα της ανακάλυψης, κανένας δεν κατάλαβε ότι επρόκειτο για το κόκκαλο ενός T-rex, Ωστόσο, ο Sam Fisher τράβηξε μια φωτογραφία και τη μοιράστηκε με έναν οικογενειακό φίλο, τον Tyler Lyson, επιμελητή παλαιοντολογίας στο Denver Museum of Nature & Science.

Αρχικά, ο Lyson υποψιάστηκε ότι ήταν ένας σχετικά συνηθισμένος δεινόσαυρος. Όμως οργάνωσε μια ανασκαφή που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, προσθέτοντας στην ομάδα τα αγόρια.

Δείτε επίσης: Ίχνη από πατημασιές δεινοσαύρων βρέθηκαν στο Τέξας

Αρκετά γρήγορα, διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για ένα πολύ σημαντικό εύρημα. “Αντί να βρούμε έναν αυχενικό σπόνδυλο, βρήκαμε την κάτω γνάθο με πολλά δόντια να προεξέχουν“, είπε ο Lyson. “Και δεν υπάρχει κάτι πιο χαρακτηριστικό από αυτό, να βλέπεις αυτά τα γιγάντια δόντια τυραννόσαυρου προς το μέρος σου“. Ένα συνεργείο ντοκιμαντέρ ήταν εκεί για να καταγράψει την ανακάλυψη.

Τα τρία αγόρια ονόμασαν το απολίθωμα “The Brothers”, καθώς νιώθουν και οι τρεις αδέρφια.

Με βάση το μέγεθος της κνήμης, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο T-rex ήταν 13 έως 15 ετών όταν πέθανε. Ένα ελικόπτερο μετέφερε το απολίθωμα στο μουσείο Denver.

Ο Lyson είπε ότι περισσότερα από 100 μεμονωμένα απολιθώματα T. rex έχουν ανακαλυφθεί, αλλά σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν μόνο κάποια κόκκαλα. Δεν είναι ακόμη σαφές πόσο πλήρες είναι αυτό το απολίθωμα. Μέχρι στιγμής, γνωρίζουν ότι έχουν βρει ένα πόδι, ισχίο, λεκάνη, μέρος της ουράς και ένα καλό κομμάτι του κρανίου.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα συνεργεία να αφαιρούν τον βράχο, κάτι που το μουσείο εκτιμά ότι θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο.

Θέλαμε να μοιραστούμε την προετοιμασία αυτού του απολιθώματος με το κοινό γιατί είναι ένα αξιοσημείωτο συναίσθημα“, είπε ο Lyson.

Δείτε επίσης: “Trinity”: Ολοκληρωμένος σκελετός T-Rex πουλήθηκε έναντι $ 6,1 εκατ.

Η μελέτη της παλαιοντολογίας είναι ένα ατελείωτο ταξίδι στο παρελθόν, που μας προσφέρει μια ματιά σε κόσμους που υπήρχαν πριν από εκατομμύρια χρόνια. Μας δείχνει ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα στην ιστορία του πλανήτη μας από αυτά που μπορούμε να δούμε στην επιφάνεια.

Μας υπενθυμίζει όμως επίσης ότι το παρελθόν δεν είναι απλώς ένα στατικό αρχείο, αλλά μια δυναμική κατάσταση που συνεχίζει να διαμορφώνει το παρόν και το μέλλον μας.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν να εξερευνούμε την τεράστια έκταση του χρόνου και του χώρου, γιατί ποιος ξέρει τι απίστευτες ανακαλύψεις μας περιμένουν!

Πηγή: abcnews.go.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS