ΑρχικήsecurityΤα πιο ευάλωτα σε επιθέσεις hacking οχήματα είναι τα Jeep, Escalade, Infiniti...

Τα πιο ευάλωτα σε επιθέσεις hacking οχήματα είναι τα Jeep, Escalade, Infiniti και Prius

car

Μια αναφορά που κυκλοφόρησε αποκλειστικά με το CNNMoney δείχνει ότι το 2014 Jeep Cherokee, το 2015 Cadillac Escalade και το 2014 Toyota Prius είναι τα πιο «hackable» (ευάλωτα σε επιθέσεις hacking) από την αξιολόγηση 20 μοντέλων αυτοκινήτων, από ερευνητές ασφαλείας αυτοκινήτου. Το 2014 Dodge Viper και το 2014 Audi A8 ήταν τα λιγότερο «hackable».

Οι ερευνητές ασφάλειας Charlie Miller και Chris Valasek πραγματοποίησαν την ανάλυσή τους εξετάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά των διαφόρων μοντέλων. Δεν παραβίασαν όμως στην πραγματικότητα εξ αποστάσεως οποιοδήποτε από τα αυτοκίνητα, κατά την έρευνα τους.

Οι Miller και Valasek δήλωσαν ότι ο σκοπός τους ήταν να δείξουν ποια οχήματα θα δελεάσουν τους περισσότερους hackers και να ενθαρρύνουν την αυτοκινητοβιομηχανία να προβεί σε αλλαγές. Σύμφωνα με την αναφορά, τόσο το 2014 Jeep Cherokee όσο και το 2015 Escalade διαθέτουν ένα εγγενές ελάττωμα ασφαλείας: οι εφαρμογές των αυτοκινήτων, Bluetooth και τηλεματικής – που συνδέουν το αυτοκίνητο σε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, όπως το OnStar – βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο με τον κινητήρα ελέγχου, το σύστημα διεύθυνσης, τα φρένα και το σύστημα παρακολούθησης πίεσης των ελαστικών.

Δείτε το βίντεο:

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS