ΑρχικήinetΗ Apple παρουσίασε το νέο iOS 8 για iPhone, iPad και iPod...

Η Apple παρουσίασε το νέο iOS 8 για iPhone, iPad και iPod Touch

ios_8_logo

 

Μπορεί οι περισσότεροι να περίμεναν από την Apple την παρουσίαση του νέου iPhone 6, ωστόσο η εταιρία στο συνέδριο WWDC 2014, παρουσίασε το νέο iOS 8.

H νέα έκδοση του iOS είναι επανασχεδιασμένη και διαθέτει δεκάδες βελτιώσεις, ενώ συνεργάζεται άψογα με το Mac OS X, ώστε οι χρήστες να απαντούν τις κλήσεις και τα SMS μηνύματα μέσω του υπολογιστή τους. Ας δούμε τα νέα χαρακτηριστικά ένα προς ένα.

 Νέο Notification Center

Στο iOS 8 το notification center ανασχεδιάστηκε, με έμφαση στις διαδραστικές ειδοποιήσεις, μέσω των οποίων οι χρήστες μπορούν να απαντήσουν άμεσα σε ένα notification χωρίς να πρέπει να βγουν από την εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν, ενώ λειτουργούν και μέσα από την οθόνη κλειδώματος.

Οι ειδοποιήσεις στη Home Screen έχουν επιλογές για το πως θα τις διαχειριστεί ο χρήστης, ενώ στο Notification Center είναι πλέον διαθέσιμα και Widgets, που εμφανίζουν πληροφορίες για τον καιρό, ημερολόγιο κ.λπ.

iMessage – Group Messaging

Το iMessage είναι η εφαρμογή που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι χρήστες του iPhone και με τη νέα λειτουργία Tap to Talk, ο χρήστης μπορεί να στείλει ένα ηχητικό ή video μήνυμα.

Επίσης στο Group Messaging ο χρήστης κατηγοριοποιεί τις συζητήσεις ενώ η αναζήτηση είναι πλέον βελτιωμένη.

Αλλαγές στις επαφές

Με ένα διπλό χτύπημα στο home button, η πρόσβαση στις επαφές είναι άμεση ενώ με απλό tap στο πρόσωπο των επαφών, ο χρήστης μπορεί να τους καλέσει, να στείλει μήνυμα ή να επικοινωνήσει μέσω FaceTime.

QuickType και third-party keyboards

Μία από τις επιθυμίες των συντακτών ήταν η δυνατότητα χρησιμοποίησης πληκτρολόγια τρίτων κατασκευαστών και η βελτίωση του ήδη υπάρχοντος πλητρολογίου. Πλέον το πληκτρολόγιο προβλέπει την επόμενη λέξη (όπως το Swiftkey στο Android), κάνοντας έτσι την πληκτρολόγιση ακόμα ταχύτερη.

Hey Siri

Το Hey Siri είναι αντίστοιχο του Google Now, για φωνητική ενεργοποίηση της Siri. Εδώ αίσθηση προκάλεσε ησυνεργασία με το Shazam, όπου μέσω της Siri γίνεται η αναγνώριση του τραγουδιού. Επιπλέον με φωνητικές εντολές μπορεί να γίνει αγορά τραγουδιών από το iTunes.

Spotlight

Το Spotlight είναι μια εξελιγμένη αναζήτηση, όπου μέσω άλλων εφαρμογών και υπηρεσιών, θα προτείνει στο χρήστη κινήσεις όπως να παρακολουθήσει μία ταινία, να ακούσει ένα τραγούδι από το iTunes και άλλα πολλά, ωστόσο μένει να δούμε στην πράξη αν αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί.

HealthKit

Η εφαρμογή HealthKit της Apple μπορεί να αντλήσει, από άλλες third-party εφαρμογές και συσκευές, δεδομένα που αφορούν την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση του χρήστη, ενώ δεν αποκλείεται να τη δούμε και στο φημολογούμενο iWatch.

Family Sharing

Το νέο iOS επιτρέπει σε οικογένειες μέχρι 6 ατόμων να μπορούν να μοιράζονται, αυτόματα, στοιχεία όπως φωτογραφίες, καταχωρίσεις στην ατζέντα και υπενθυμίσεις, αλλά και εφαρμογές για shopping χωρίς να χρειάζεται να έχουν ο καθένας το δικό του account.

Photos με συγχρονισμό μέσω iCloud

Η εφαρμογή Photos βελτιώνεται με νέες επιλογές επεξεργασίας, αλλά η βασική διαφορά είναι ότι μπορούν οι φωτογραφίες να συγχρονίζονται μεταξύ των συσκευών μέσω iCloud.

Το iOS 8 θα μπορεί να εγκατασταθεί στις παρακάτω συσκευές: iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod touch 5ης γενιάς, iPad 2, iPad με Retina display, iPad Air, iPad mini και iPad mini με  Retina display.

Πηγή: e-pcmag.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS