ΑρχικήinetΗ Κίνα αναπτύσσει linux-based λειτουργικό για την αντικατάσταση των Windows XP

Η Κίνα αναπτύσσει linux-based λειτουργικό για την αντικατάσταση των Windows XP

China-Developing-a-Linux-Based-Windows-XP-Alternative-Hopes-Microsoft-Users-Will-Jump-Ship

Μπορεί τα Windows XP να αποτελούν πλέον ένα μη υποστηριζόμενο λειτουργικό σύστημα, όμως αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλοι οι χρήστες είναι έτοιμοι να τα εγκαταλείψουν.

Η Κίνα είναι μία από τις χώρες που παραμένει προσηλωμένη στα Windows XP, τα οποία εξακολουθούν να κατέχουν σημαντικότατο μερίδιο της αγοράς. Σύμφωνα με έρευνα της StatCounter, τα ΧPείναι εγκατεστημένα στο 70% των υπολογιστών της χώρας, δηλαδή περίπου σε 200 εκατομμύρια συστήματα.

Η κινεζική κυβέρνηση ωστόσο, φαίνεται πως έχει βρει μια λύση για την απεξάρτηση των χρηστών από τα Windows: αναπτύσσοντας το δικό της linux-based λειτουργικό, το οποίο εκτός του ότι θα διατίθεται δωρεάν, θα λειτουργεί επίσης και σε υπολογιστές χαμηλών προδιαγραφών, όπως τα συστήματα που τροφοδοτούνται σήμερα από τα XP.

Σύμφωνα με δηλώσεις Κινέζου αξιωματούχου, η ανάπτυξη του νέου Linux-based λειτουργικού έχει ήδη ξεκινήσει και οι τοπικές αρχές ελπίζουν ότι θα δώσουν μια ευκαιρία στους χρήστες των Windows να εγκαταλείψουν τα λειτουργικά τους συστήματα, τα οποία είναι περισσότερο ή λιγότερο ευάλωτα σε επιθέσεις.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS