Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
infosec

Εκδήλωση «Απόρρητο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου

H Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet), διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση...
Read More
infosec

Κι άλλο σφάλμα διαχείρισης αρχείων επηρεάζει το Windows 10 October Update

Από τότε που κυκλοφόρησε το Windows 10 October update 2018, τα πράγματα έχουν πάει αρκετά άσχημα για τους χρήστες των...
Read More
infosec

Ο γονικός έλεγχος της Apple επιτρέπει την αναζήτηση πορνογραφικού και βίαιου υλικού

Οι γονικοί έλεγχοι της Apple στο iOS 12 είναι μάλλον ασυνεπείς: ορισμένοι όροι που αφορούν στο σεξ είναι μπλοκαρισμένοι, αλλά...
Read More
Latest Posts

Ευπάθεια στο Linksys επιβεβαιώνεται ως ένα bug HNAP1

2013_Linksys_Logo

Ένας ιός τύπου worm που ονομάζεται «The Moon » και άρχισε να εξαπλώνεται μεταξύ των Linksys ευρυζωνικών κιτ την περασμένη εβδομάδα, έχει επιβεβαιωθεί ως ευπάθεια κατά την εφαρμογή HNAP1 στις συσκευές και ένα exploit έχει δημοσιοποιηθεί.

Το exploit δημοσιεύτηκε στις Exploit-db.com από τον χρήστη Rew, ο οποίος δήλωσε ότι αυτή η συζήτηση στο Reddit σημαίνει ότι «η γάτα είναι έξω από την τσάντα».

Οι πιθανές ευάλωτες συσκευές είναι το Linksys E4200, E3200, E3000, E2500, E2100L, E2000, E1550, E1500, E1200, E1000 και E900, σύμφωνα με το SANS Institute, το οποίο εντόπισε για πρώτη φορά το worm. Η SANS Institute σημειώνει επίσης ότι η ευπάθεια εξαρτάται από την αναθεώρηση του firmware.

Δυστυχώς, μερικές από τις συσκευές στη λίστα δεν υποστηρίζονται πλέον, έτσι οι χρήστες δεν μπορούν να λάβουν το νέο firmware (για παράδειγμα, όπως σημειώνει ο El Reg, την περασμένη εβδομάδα, το E1000 είναι στη λίστα αυτών που δεν υποστηρίζονται).

Το HNAP –  το πρωτόκολλο Home Network Administration Protocol – δημιουργήθηκε από την Pure Networks και αποκτήθηκε από τη Cisco, όπου παρέχει admin πρόσβαση στο HNAP κιτ.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *