ΑρχικήinetΝέα απάτη στο facebook: Νεκρή η Rihanna μετά από βιασμό

Νέα απάτη στο facebook: Νεκρή η Rihanna μετά από βιασμό

Facebook-Scam-Singer-Rihanna-Found-Dead-After-Being-Raped-414640-2

Το Hoax Slayer προειδοποιεί τους χρήστες για μια νέα απάτη που κυκλοφορεί στο κοινωνικό δίκτυο του facebook, η οποία εκμεταλλεύεται τη φήμη της διάσημης τραγουδίστριας Rihanna.

Η απάτη έχει οργανωθεί από εγκληματίες του κυβερνοχώρου και βασίζεται στη διάδοση ψεύτικων posts που αναφέρουν ότι η τραγουδίστρια βρέθηκε νεκρή μετά από βιασμό.

[pwal id=”58463318″ description=”Για πρόσβαση στο πλήρες άρθρο, παρακαλούμε επιλέξτε ένα από τα παρακάτω:“]

Τα παραπλανητικά μηνύματα περιλαμβάνουν σύνδεσμους που οδηγούν τους χρήστες σε μια ιστοσελίδα που περιέχει το υποτιθέμενο βίντεο του θανάτου της Rihanna. Οι χρήστες καλούνται να κάνουν share το post με την είδηση του θανάτου της τραγουδίστριας, προκειμένου να προβάλλουν το βίντεο. Οι επιτήδειοι υπόσχονται επίσης στα θύματα διάφορα βραβεία, παρακινώντας τους να συμπληρώσουν μια διαδικτυακή έρευνα.

Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια έρευνα από κάποιον ανυποψίαστο χρήστη, οι εγκληματίες λαμβάνουν κάποιο χρηματικό ποσό. Στην συνέχεια ζητείται από τους χρήστες να εισάγουν τους αριθμούς κινητού τηλεφώνου και άλλες προσωπικές τους πληροφορίες. Εισάγοντας τους αριθμούς τους, οι χρήστες γίνονται συνδρομητές σε υπηρεσίες premium SMS, και χρεώνονται για κάθε μήνυμα που λαμβάνουν.

[/pwal]

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS