ΑρχικήyoutubeΗ SpaceX εκτοξεύει 23 δορυφόρους Starlink από τη Φλόριντα

Η SpaceX εκτοξεύει 23 δορυφόρους Starlink από τη Φλόριντα

Η SpaceX εκτόξευσε 23 ακόμα διαδικτυακούς δορυφόρους Starlink από τη Φλόριντα την Κυριακή 10 Μαρτίου.

Ένας πύραυλος Falcon 9 της SpaceX, που μετέφερε το διαστημικό σκάφος Starlink, απογειώθηκε από τον Διαστημικό Σταθμό του Cape Canaveral στις 7:05 μμ EDT (2305 GMT) με 23 νέους δορυφόρους.

SpaceX starlink δορυφόροι

Το πρώτο τμήμα του Falcon 9 επέστρεψε στη Γη περίπου 8,5 λεπτά μετά την απογείωση. Έκανε μια κατακόρυφη προσγείωση στο droneship της SpaceX “Just Read the Instructions“, το οποίο βρισκόταν στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ήταν η 11η εκτόξευση δορυφόρων Starlink και η προσγείωση για τον συγκεκριμένο ενισχυτή, σύμφωνα με περιγραφή της αποστολής του SpaceX. Τέσσερις από τις 10 πτήσεις της μέχρι σήμερα ήταν αποστολές Starlink.

Η ανώτερη βαθμίδα του πυραύλου, εν τω μεταξύ, συνέχισε να κινείται προς τα πάνω και επρόκειτο να τοποθετήσει τους δορυφόρους Starlink σε χαμηλή τροχιά στη Γη περίπου 65 λεπτά μετά την εκτόξευση.

Αυτή ήταν η πρώτη από τις δύο εκτοξεύσεις του Starlink απόψε, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο. Η SpaceX σκοπεύει να εκτοξεύσει άλλη μια παρτίδα ευρυζωνικών δορυφόρων Starlink από τη διαστημική βάση Vandenberg της Καλιφόρνια στις 10:13 μ.μ. EDT (0213 GMT στις 11 Μαρτίου).

Δείτε επίσης: Η SpaceX εκτοξεύει 27 ακόμα δορυφόρους Starlink

Η SpaceX έχει εκτοξεύσει 22 αποστολές δορυφόρων ήδη φέτος, αλλά πολλές άλλες είναι στο προσκήνιο: Η εταιρεία σκοπεύει να εκτοξεύσει 144 το 2024.

Πηγή: space.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS