ΑρχικήyoutubeSpaceX: Στις 14 Μαρτίου η 3η δοκιμαστική πτήση του Starship

SpaceX: Στις 14 Μαρτίου η 3η δοκιμαστική πτήση του Starship

Η επόμενη δοκιμαστική πτήση του πυραύλου Starship της SpaceX είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Πρώτη προσπάθεια του Starship για εκτόξευση σε τροχία. Θα γίνει;

Η SpaceX στοχεύει στις 14 Μαρτίου για την τρίτη δοκιμαστική πτήση του οχήματος Starship, σύμφωνα με μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) που η εταιρεία ανακοίνωσε και την ζωντανή μετάδοση της εκτόξευσης. Το Starship αποτελείται από δύο μέρη: Το ανακυκλώσιμο ανοξείδωτο ανώτερο στάδιο γνωστό επίσης ως Starship, και το πρώτο επίπεδό του, το Super Heavy. Μαζί, το ύψος του φτάνει πάνω από 122 μέτρα.

SpaceX Starship δοκιμαστική πτήση

Η εταιρεία πραγματοποίησε πρόσφατα ένα κρίσιμο τεστ άντλησης καυσίμου τον Μάρτιο στο εργοστάσιό της Starbase κοντά στο Boca Chica, Texas. Κατά τη διάρκεια του τεστ, πάνω από 10 εκατομμύρια λίβρες υγρού μεθανίου και υγρού οξυγόνου αντλήθηκαν στο πύραυλο. “Το Starship Flight 3 ετοιμάζεται για την εκτόξευση,” έγραψε ο διευθυντής της SpaceX, Elon Musk, σε μια ανάρτηση στο X, συνοδευόμενη από φωτογραφίες του τεστ άντλησης καυσίμου.

Το Starship και το Super Heavy είναι σχεδιασμένα για πλήρη επαναχρησιμοποίηση. Μαζί, αποτελούν τον ισχυρότερο πύραυλο στον κόσμο και μπορούν να εκτοξεύσουν έως και 165 τόνους σε τροχιά.

Δείτε ακόμα: Η δεύτερη εκτόξευση του SpaceX Starship λήγει με έκρηξη

Η NASA επέλεξε το Starship να προσγειώσει αστροναύτες στο φεγγάρι κατά την επερχόμενη αποστολή Artemis 3 που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί όχι πριν το 2026. Ωστόσο, το Starship πρέπει να ξεπεράσει μερικά εμπόδια πριν συμβεί αυτό. Καταρχάς, πρέπει να φτάσει σε τροχιά. Στις δύο πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του πυραύλου, μία τον Απρίλιο του 2023 και μία άλλη τον Νοέμβριο του 2023, το Starship απέτυχε να το πράξει.

SpaceX Starship

Κατά την πρώτη δοκιμαστική πτήση, το Starship απέτυχε να χωριστεί από το Super Heavy και άρχισε να πέφτει. Η SpaceX έκανε τον πύραυλο να εκραγεί λίγο πριν τα τέσσερα λεπτά μετά την απογείωση.

Κατά τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση του, το Starship της SpaceX χωρίστηκε με επιτυχία από το Super Heavy περίπου 2 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση, αλλά το Super Heavy εξερράγη λίγο μετά, σε μια μαζική αέρια έκρηξη.

Μετά τη δεύτερη δοκιμαστική πτήση, η Ομοσπονδιακή Διεθνής Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) εντόπισε 17 δράσεις διόρθωσης που πρέπει να πραγματοποιήσει η SpaceX πριν την επόμενη πτήση: 10 στο Starship και επτά στον Super Heavy εκτοξευτή.

Δείτε επίσης: Starship SpaceX: Η επόμενη εκτόξευση μπορεί να είναι μία δοκιμή ανεφοδιασμού

Η SpaceX ολοκλήρωσε αυτές τις ενέργειες, σύμφωνα με μια ανακοίνωσή της στις 26 Φεβρουαρίου, σημειώνοντας ότι η εταιρεία “έχει εφαρμόσει αλλαγές στο υλικό σε επερχόμενα οχήματα Starship για τη μείωση της διαρροής, την προστασία από πυρκαγιά και τις εκλεπτυσμένες λειτουργίες που σχετίζονται με την εκροή προπενίου, προκειμένου να αυξήσει την αξιοπιστία.”

Πηγή: space.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS