ΑρχικήSecurityOpenAI: Ο Elon Musk προσπάθησε για συγχώνευση με την Tesla

OpenAI: Ο Elon Musk προσπάθησε για συγχώνευση με την Tesla

Το OpenAI, στα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά τη μήνυση του Elon Musk κατά του ερευνητικού εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης, είπε ότι ο κ. Musk προσπάθησε να μετατρέψει το εργαστήριο από μη κερδοσκοπικό σε κερδοσκοπική επιχείρηση προτού αποχωρήσει από τον οργανισμό στις αρχές του 2018.

Δείτε επίσης: Το ταραχώδες Σαββατοκύριακο του OpenAI

Τα σχόλια, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε μια ανάρτηση blog την Τρίτη το βράδυ, αποτελούν μέρος μιας συνεχιζόμενης διαμάχης μεταξύ του Elon Musk και της OpenAI, η οποία βρίσκεται τώρα σε μία άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης της. Η εταιρεία δήλωσε ότι προτίθετο να καταθέσει αίτηση για απόρριψη όλων των καταγγελιών στην αγωγή του κ. Musk.

Ο Elon Musk κατέθεσε μήνυση εναντίον της OpenAI και του διευθύνοντος συμβούλου της, Sam Altman, την Παρασκευή, κατηγορώντας τους για παραβίαση συμβολαίου με την τοποθέτηση κέρδους και εμπορικών συμφερόντων πάνω από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης για το δημόσιο καλό. Ανέφερε ότι όταν το εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης εισήλθε σε μια εταιρική συνεργασία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων με τον τεχνολογικό γίγαντα Microsoft, εγκατέλειψε την ιδρυτική του υπόσχεση να αναπτύξει προσεκτικά την τεχνητή νοημοσύνη και να τη μοιράζεται ελεύθερα με το κοινό.

Ο Elon Musk βοήθησε στην ίδρυση της OpenAI ως μη κερδοσκοπικού οργανισμού το 2015 με τον κ. Altman, τον Greg Brockman, πρώην αντιπρόεδρο τεχνολογίας της εταιρείας πληρωμών Stripe, και μερικούς ερευνητές της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Altman και ο Brockman είχαν σκοπό να συγκεντρώσουν περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ο Musk πρότεινε να ανακοινώσουν στον τύπο και το κοινό ότι σκοπεύουν να συγκεντρώσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια και ότι θα παράσχει τα επιπλέον κεφάλαια, σύμφωνα με ένα email που περιλαμβάνεται στη δημοσίευση.

Δείτε ακόμα: Ο Sam Altman επιστρέφει στην OpenAI

Η εταιρεία δήλωσε ότι ο Elon Musk ήταν ανάμεσα στους ηγέτες του OpenAI που συνειδητοποίησαν στις αρχές του 2017 ότι αν παρέμενε μη κερδοσκοπικό, δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει τα χρήματα που θα χρειαζόταν για να επιτύχει το φιλόδοξο στόχο της κατασκευής της A.G.I., ένα μηχάνημα που μπορεί να κάνει οτιδήποτε μπορεί και το ανθρώπινο μυαλό.

Elon Musk OpenAI

Κατά τη δημιουργία μιας κερδοσκοπικής εταιρείας, ο Elon Musk και οι άλλοι ιδρυτές της OpenAI συμφώνησαν ότι επιθυμούσε να έχει την πλειοψηφία της ισοτιμίας της εταιρείας, τον αρχικό έλεγχο του Διοικητικού Συμβουλίου και να είναι ο διευθύνων σύμβουλος, όπως δήλωσε η OpenAI. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, διατηρούσε τη χρηματοδότηση από το μη κερδοσκοπικό τμήμα, όπως ανέφερε η OpenAI.

Οι άλλοι ιδρυτές δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν με τους όρους του επειδή πίστευαν ότι η χορήγηση απόλυτου ελέγχου σε ένα άτομο για την οργάνωση ήταν αντίθετη προς το όραμά της, δήλωσε η OpenAI. Έπειτα, ο κ. Musk πρότεινε την ένταξη της OpenAI στην εταιρεία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Tesla, σύμφωνα με άλλο email που περιλαμβάνεται στην ανάρτηση του ιστολογίου.

Με την αγωγή του, ο Elon Musk υποστήριξε ότι η OpenAI είχε παραβεί την αρχική της αποστολή επειδή δεν μοιραζόταν πλέον την υπόκειμενη τεχνολογία της με το κοινό, αυτό που ονομάζει “ανοιχτή πηγή“.

Δείτε επίσης: New York Times: Μήνυση κατά της Microsoft και της OpenAI

Ποια είναι η σημασία του OpenAI για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης;

Πέρα από τα τελευταία γεγονότα με τον Elon Musk, το OpenAI είναι ένας οργανισμός που επιδιώκει να εξελίξει την τεχνητή νοημοσύνη με ασφαλή και δίκαιο τρόπο. Η σημασία του για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης είναι τεράστια, καθώς οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνονται συνεχώς. Το OpenAI επιδιώκει να δημιουργήσει τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI), η οποία θα μπορούσε να εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία που κι ένας άνθρωπος θα μπορούσε να εκτελέσει. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επανάσταση σε πολλούς τομείς, όπως η ιατρική, η εκπαίδευση, η επιστήμη και η τεχνολογία. Επιπλέον, το OpenAI επιδιώκει να διασφαλίσει ότι η τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI) θα ωφελήσει όλους τους ανθρώπους. Τέλος, το OpenAI είναι αφοσιωμένο στην παροχή μιας ανοιχτής και διαφανούς πλατφόρμας για την έρευνα στην τεχνητή νοημοσύνη. Αυτό ενθαρρύνει τη συνεργασία και την κοινοποίηση των γνώσεων, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: nytimes

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS