ΑρχικήgamingInsomniac για απολύσεις της PlayStation: 'Χωρίς προηγούμενο'

Insomniac για απολύσεις της PlayStation: ‘Χωρίς προηγούμενο’

Απολύσεις Playstation
Insomniac games

Αν και κανένα από τα στούντιο που επηρεάζονται από τις απολύσεις των 900 εργαζομένων της Sony PlayStation δεν είναι εντάξει με αυτό, λίγοι έχουν κάνει δημόσιες δηλώσεις εκτός από μεμονωμένους εργαζόμενους που έχουν αναλάβει τον λόγο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν τη θλίψη και την απογοήτευσή τους.

Δείτε επίσης: Η Insomniac Games ειδοποιεί όσους επηρεάστηκαν από το Rhysida ransomware

Ωστόσο, η Insomniac Games, η οποία επίσης πλήττεται από τις απολύσεις, εξέδωσε δημόσια δήλωση σχετικά με τις μειώσεις στον κύριο λογαριασμό τους στο Twitter, κάτι που άλλοι μεγάλοι προγραμματιστές που επηρεάζονται όπως η Naughty Dog και η Guerrilla Games δεν έχουν κάνει. Κανένας λογαριασμός δεν έχει κάνει δημοσιεύσεις από τις 26 και 27 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, και όχι σχετικά με τις απολύσεις.

Insomniac games
Brands της Insomniac Games

Ωστόσο, η Insomniac χρησιμοποιεί εξαιρετικά καυστική γλώσσα για να εκφράσει πόσο κακές είναι αυτές οι απολύσεις της Playstation. Εδώ είναι όσα είπαν:

“Όπως και άλλες ομάδες της SIE, η Insomniac Games επηρεάστηκε από τις απολύσεις της προηγούμενης ημέρας στα Playstation Studios. Δεν υπάρχουν λέξεις που να μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά μας γι’ αυτό. Αυτή είναι μια σοβαρή και άνευ προηγουμένου στιγμή για το στούντιο μας. Επικεντρωνόμαστε στην ενίσχυση όλων όσων επηρεάζονται από αυτήν τη δύσκολη περίοδο.”

“Για όσους προσλαμβάνουν, υπάρχουν εξαιρετικοί άνθρωποι που αναζητούν νέους ρόλους και έχουν κάνει σημαντικές συνεισφορές στην ιστορία της Insomniac. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για αυτούς και θα μας λείψουν.”

Δείτε ακόμα: Η Sony Ακυρώνει το Παιχνίδι Twisted Metal

Πάλι, λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη διατύπωσης από άλλα στούντιο, αυτό είναι αρκετά σημαντικό, και η γλώσσα “σοβαρή και άνευ προηγουμένου” φαίνεται καυστική και ως να χρησιμοποιείται εναντίον της Sony, δικαιολογημένα. Αυτό το μήνυμα δεν θα είχε εκδοθεί χωρίς την έγκριση της ηγεσίας, οπότε αντίθετα με, για παράδειγμα, τις απολύσεις της Bungie πριν από μήνες, που είχαν εταιρικές δηλώσεις και μαζική οργή στη διοίκηση της Bungie, δεν φαίνεται να είναι αυτό που συμβαίνει στην Insomniac εδώ.

Insomniac games

Αυτό πρέπει να είναι τεράστια απογοήτευση επειδή η Insomniac μόλις κυκλοφόρησε το Spider-Man 2 αφού είχε παραδώσει το Spider-Man 1, τη μεγαλύτερη αποκλειστική επιτυχία της γενιάς του PS4. Τώρα, η Sony έκανε λόγο ότι το Spider-Man 2 ήταν η πιο γρήγορη κυκλοφορία στην ιστορία της, με 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα που πωλήθηκαν μόνο την ημέρα της κυκλοφορίας. Και πριν από μόλις δύο εβδομάδες, το Spider-Man 2 πέρασε μόλις τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα που πουλήθηκαν.

Δείτε επίσης: Νέο Game+ και Νέες Στολές στο Marvel’s Spider-Man 2 τον Επόμενο Μήνα

Η ερώτηση, φυσικά, είναι αν το πιο επιτυχημένο στούντιο της Sony που μόλις παρήγαγε ένα μεγάλο επιτυχημένο παιχνίδι εξακολουθεί να επηρεάζεται από απολύσεις, τότε πώς μπορεί κανείς στην εταιρεία να νιώθει ποτέ ασφαλής σε οποιαδήποτε θέση;

Η πλευρά της Sony σε αυτό μπορεί να είναι ότι παρά την απόδοση του Spider-Man 2, ο προϋπολογισμός της Insomniac έχει γίνει απλά πολύ μεγάλος. Έγγραφα που διέρρευσαν αποκάλυψαν ότι το Spider-Man 2 κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια, τριπλάσια του προϋπολογισμού του πρώτου παιχνιδιού χωρίς να είναι τριπλάσιο το μέγεθος ή το μήκος ή, φυσικά, η τιμή πώλησης. Τα φουσκωμένα αυτά έξοδα είναι πιθανό να είναι μη βιώσιμα. Ωστόσο, ακόμη και με αυτά τα κόστη, το παιχνίδι χρειαζόταν 7,2 εκατομμύρια μονάδες για να βγει στα ίσα, και ήδη έχει φτάσει τα 10 εκατομμύρια μερικούς μήνες αργότερα. Άρα ξανά, ποια είναι η πραγματική δικαιολογία;

Μπορείτε να νιώσετε την οργή της Insomniac σε αυτή τη δήλωση, και με καλό λόγο. Ενώ η βιομηχανία αγωνίζεται εμφανώς, φαίνεται ακόμη χειρότερη όταν αυτοί που είναι εμφανώς επιτυχημένοι και παράγουν επιτυχίες παραμένουν ανέργοι, παρά ταύτα. Η βιομηχανία σπάει.

Πηγή: forbes

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS