ΑρχικήinetΗ Sony απολύει 900 υπαλλήλους της PlayStation

Η Sony απολύει 900 υπαλλήλους της PlayStation

Η Sony ανακοίνωσε την απόλυση περίπου 900 υπαλλήλων από το τμήμα της PlayStation, μειώνοντας τον παγκόσμιο αριθμό εργαζομένων κατά περίπου 8%.

sony playstation

Αυτή η αναδιάρθρωση αποτελεί το πιο πρόσφατο κεφάλαιο σε έναν κύκλο περικοπών που επηρεάζει τη βιομηχανία των video games και την τεχνολογία, στο πλαίσιο του 2024.

Μετά από δυσκολίες, ανακοινώνουμε την απόφαση να μειώσουμε τον αριθμό του προσωπικού κατά περίπου 8%, περίπου 900 άτομα παγκοσμίως, σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία και τις διαδικασίες διαβούλευσης», δήλωσε ο CEO της PlayStation, Jim Ryan. Η απόφαση επηρεάζει τους εργαζομένους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των στούντιο μας.

Δείτε επίσης: Sony: Θα είναι πλέον συμβατό το PlayStation VR2 με υπολογιστή;

Πολλά στούντιο του PlayStation επηρεάζονται, καθώς η Sony ανακοίνωσε το κλείσιμο του London Studio στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, προβλέπονται απολύσεις στο στούντιο Firesprite της Sony. Συνολικά, οι εργαζόμενοι στην Αμερική, την EMEA, την Ιαπωνία και την APAC θα επηρεαστούν.

Μετά από προσεκτική ανάλυση και εκτεταμένες συζητήσεις για την ηγεσία τους τους προηγούμενους μήνες, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι απαιτούνται αλλαγές για τη διασφάλιση της συνεχούς ανάπτυξης της επιχείρησης και της εταιρείας.

Αυτή την ανακοίνωση έκανε ο Ryan μέσω ενός εσωτερικού email προς τους υπαλλήλους της PlayStation.

“Ομάδα,

Είναι ζωτικής σημασίας να παρέχουμε τακτικές ενημερώσεις σχετικά με την επιχείρηση. Σήμερα, με βαριά καρδιά μοιραζόμαστε λυπηρά νέα. Μελετώντας το εξελισσόμενο οικονομικό περιβάλλον και εξετάζοντας αλλαγές στη διαδικασία ανάπτυξης, διανομής και προώθησης προϊόντων, επιδιώκοντας την προσαρμογή του οργανισμού μας στις μελλοντικές προκλήσεις σε αυτόν τον δυναμικό τομέα, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να αποφευχθούν οι δύσκολες επιλογές. Η ηγετική ομάδα και εγώ πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αναδιοργανώσουμε τις δραστηριότητές μας, με την αναγκαία μείωση του εργατικού μας δυναμικού, επηρεάζοντας άτομα με υψηλές ικανότητες που συνέβαλαν στην επιτυχία της επιχείρησης μας.

Μετά από προσεκτική ανάλυση και εκτενείς συζητήσεις με την ηγεσία επί πολλούς μήνες, κατέστη σαφές ότι απαιτούνταν αλλαγές για τη συνέχιση της επιχειρηματικής ανάπτυξης και της εξέλιξης της εταιρείας. Ήταν αναγκαίο να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να εξετάσουμε ενδελεχώς την επιχείρησή μας και να προχωρήσουμε με έμφαση στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας μας, προσφέροντας τις αρίστες δυνατές εμπειρίες στην κοινότητά μας. Ο στόχος είναι η βελτιστοποίηση των πόρων μας για να διασφαλίσουμε τη συνεχή επιτυχία και την ικανότητά μας να προσφέρουμε εμπειρίες που οι παίκτες και οι δημιουργοί αναμένουν από εμάς. Επιδιώκουμε να είμαι απόλυτα ξεκάθαροι με εσάς, τους συνεργάτες μας και την κοινότητά μας σχετικά με το νόημα αυτού του email.

Σχεδιάζουμε να μειώσουμε τον αριθμό των υπαλλήλων μας κατά περίπου 900 άτομα, που αντιστοιχεί στο περίπου 8% του τρέχοντος προσωπικού μας.

Θα επηρεαστούν εργαζόμενοι σε όλες τις περιοχές SIE – Αμερική, EMEA, Ιαπωνία και APAC

Πολλά από τα PlayStation Studios επηρεάζονται.

sony playstation

Κατανοούμε, ότι η ανάγνωση αυτών των ειδήσεων μπορεί να είναι προβληματική και ανησυχητική, και ίσως αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό για εσάς. Τα χρονοδιαγράμματα και οι διαδικασίες που ακολουθούμε γι’ αυτό θα διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία σας, λόγω των τοπικών νόμων και κανονισμών.

Διαβάστε ακόμη: Sony Playstation: Φήμες δημιουργίας νέου στούντιο

Για τους εργαζομένους στις ΗΠΑ, όλοι όσοι επηρεάζονται θα λάβουν ειδοποίηση σήμερα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο προτείνεται:

Το London Studios της PlayStation Studios θα κλείσει εντελώς.

Θα υπάρξουν μειώσεις στο στούντιο Firesprite;

Αναμένονται μειώσεις σε διάφορες λειτουργίες στο SIE στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις υποδηλώνουν ότι θα υπάρξει μια φάση συλλογικής διαβούλευσης πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Όλοι οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στη διαδικασία αυτή θα ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα σήμερα.

Στην Ιαπωνία, πρόκειται να εφαρμοστεί ένα νέο πρόγραμμα υποστήριξης σταδιοδρομίας. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν ξεχωριστά.

Σε άλλες χώρες, θα αρχίσουμε συνομιλίες με ανθρώπους που ενδέχεται να βρίσκονται σε κίνδυνο ή να επηρεάζονται από την εξέλιξη αυτή.

Για όσους πρόκειται να αποχωρήσουν από τη SIE: Αποχαιρετάτε την εταιρεία με τον βαθύτατο σεβασμό και την εκτίμησή μας για την αφοσίωσή σας κατά τη διάρκεια της παρουσίας σας.

Για όσους θα παραμείνουν στη SIE: Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, θα αποχαιρετήσουμε φίλους και συναδέλφους που αγαπάμε, μια διαδικασία που θα είναι δυσάρεστη. Η ανθεκτικότητά σας, η ευαισθησία σας και η προσαρμοστικότητά σας θα είναι κρίσιμες τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες.

Αυτή η προσπάθεια δεν θα είναι απλή, καθώς γνωρίζω τον αντίκτυπο που θα έχει στην ευημερία. Οι εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν θα λάβουν την ανάλογη υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων των παροχών απόλυσης. Αν και αντιμετωπίζουμε προβλήματα, αυτό δεν αντικατοπτρίζει την έλλειψη δύναμης της εταιρείας μας, της επωνυμίας μας ή του κλάδου μας. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα, ενώ συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην παροχή των κορυφαίων δυνατών εμπειριών παιχνιδιού τώρα και στο μέλλον.

sony playstation

Δείτε ακόμη: Sony PlayStation Portal review: Μάθετε τα πάντα για τη νέα κονσόλα

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας αυτή τη δύσκολη περίοδο. Να αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας και τους άλλους με ευγένεια.”

Πηγή: theverge.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS