ΑρχικήHow ToΠώς να αποτρέψετε την παρακολούθησή σας από συσκευές;

Πώς να αποτρέψετε την παρακολούθησή σας από συσκευές;

Οι συσκευές smartphone και smart speaker μπορούν να αντιληφθούν συγκεκριμένες φωνητικές εντολές και να ενεργοποιήσουν λειτουργίες ανάλογα.

συσκευές παρακολούθηση

Ωστόσο, μπορεί να μην επιθυμείτε οι συσκευές σας να παραμένουν συνεχώς σε «ετοιμότητα». Πέραν των θεμάτων απορρήτου, οι έξυπνοι βοηθοί των gadgets μπορεί να ενεργοποιηθούν κατά λάθος, είτε από κάποιον στο σπίτι είτε ακόμα και από φωνή που ακούγεται από την τηλεόραση. Η απενεργοποίηση της διαρκούς παρακολούθησης μπορεί να βοηθήσει, επομένως θα σας εξηγήσουμε πώς να προσαρμόσετε τις συσκευές σας ώστε να μην είναι διαρκώς σε κατάσταση αναμονής.

Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν θα απενεργοποιήσει πλήρως τον φωνητικό έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα τον εικονικό βοηθό όταν θέλετε να επικοινωνήσετε με τα gadget σας.

Δείτε επίσης: Apple Sports: Νέο app για την παρακολούθηση αθλητικών σκορ

Στο smartphone

Εάν δεν θέλετε το Google Pixel smartphone σας να ανταποκρίνεται στο “Hey Google” όλη την ημέρα, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.

– Πατήστε Εφαρμογές, μετά κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Βοηθός.

– Επιλέξτε Hey Google & Voice Match.

– Στην ίδια ενότητα επιλέξτε “Αυτή η συσκευή” και απενεργοποιήστε το “Hey Google”.

συσκευές smartphone

Για να ενεργοποιήσετε το Google Assistant για φωνητική αλληλεπίδραση στο Pixel smartphone, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί ενεργοποίησης. Σε συσκευές Samsung Galaxy, η διαδικασία είναι παρόμοια. Εάν χρησιμοποιείτε το Bixby, μεταβείτε στις ρυθμίσεις της Bixby Voice και ενεργοποιήστε την Bixby Voice από την οθόνη εφαρμογών.

Στο iPhone χρησιμοποιείτε το Siri, τον ψηφιακό βοηθό της Apple. Για να σταματήσετε το iPhone σας να ακούει μια εντολή “hey Siri”:

– Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.

– Επιλέξτε Siri & Αναζήτηση.

– Πατήστε Ακρόαση για και μετά Απενεργοποίηση.

Πλέον δεν θα μπορείτε πλέον να ενεργοποιείτε το Siri hands-free. Μπορείτε ακόμα να ξεκινήσετε το Siri για μια συνομιλία πατώντας παρατεταμένα το κουμπί Side (στα δεξιά του iPhone καθώς το κοιτάτε), εκτός και αν το απενεργοποιήσετε στο Siri & Search.

Στο smart speaker σας

Τα smart speakers της Google, της Apple και της Amazon ανταποκρίνονται αυτόματα σε φωνητικές εντολές, επιτρέποντάς σας να λαμβάνετε πληροφορίες για τον καιρό ή να ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε τα φώτα με μια φωνητική εντολή. Ανεξάρτητα από το μοντέλο του smart speaker που διαθέτετε, μπορείτε να προσαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις.

Αν χρησιμοποιείτε το Google Nest ηχείο, θα πρέπει να βρείτε τον διακόπτη απενεργοποίησης μικροφώνου. Στο Nest Mini, βρίσκεται στο κάτω μέρος, στο Nest Audio στο πίσω μέρος, και στις έξυπνες οθόνες Nest ψηλά στο πίσω μέρος. Όταν αλλάξετε τη θέση του διακόπτη, το ηχείο θα εκδώσει ένα μήνυμα επιβεβαίωσης. Για να επαναφέρετε τη λειτουργία του Google Assistant, απλά μετακινήστε το διακόπτη πίσω στην αρχική του θέση.

Στο Apple HomePod και το Apple HomePod Mini, απλά πείτε “hey Siri, σταμάτα να ακούς” και στη συνέχεια επιβεβαιώστε την αλλαγή. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Home που διατίθεται στο iPhone σας.

Διαβάστε ακόμη: Amazon Γαλλία: Πρόστιμο € 32 εκατ. για παρακολούθηση εργαζομένων

– Επιλέξτε το ηχείο του HomePod.
– Πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι (κάτω δεξιά).
– Επιλέξτε Listen for “Siri” ή “Hey Siri” και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τη δυνατότητα.

Για να επαναφέρετε τη λειτουργία ακρόασης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Home, καθώς το ηχείο δεν θα ανταποκρίνεται αυτόματα σε φωνητικές εντολές. Για να ενεργοποιήσετε το HomePod σας σε λειτουργία ακρόασης χειροκίνητα, πατήστε παρατεταμένα στο επάνω μέρος του ηχείου.

Αν διαθέτετε ένα ηχείο Amazon Echo, όπως συμβαίνει με τα ηχεία της Google, υπάρχει ένας φυσικός διακόπτης για την απενεργοποίηση του μικροφώνου. Ανεξαρτήτως αν έχετε Echo με ή χωρίς οθόνη, θα δείτε ένα κουμπί που απεικονίζει έναν κύκλο με μια γραμμή εντός — πατήστε το για να απενεργοποιήσετε τη συσκευή από την ακρόαση της εντολής “hey Alexa”.

Θα ακούσετε έναν σύντομο τόνο, το κουμπί θα γίνει κόκκινο και θα δείτε ένα κόκκινο φως στο κάτω μέρος του ηχείου ή στην οθόνη του ηχείου. Για να συνομιλήσετε με την Alexa στο μέλλον μέσω αυτής της συσκευής, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε ξανά το μικρόφωνο.

συσκευές απενεργοποίηση παρακολούθησης smart speaker

Ακόμα κι όταν το μικρόφωνο στο smart speaker σας είναι απενεργοποιημένο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες λειτουργίες όπως η αναπαραγωγή μουσικής. Απλώς δε θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες με φωνητικές εντολές.

Δείτε περισσότερα: Google: Κατηγορείται για παρακολούθηση ακόμη και σε “Incognito mode”

Το HomePod και το HomePod Mini διαφέρουν από τα ηχεία Google και Amazon στο γεγονός ότι μπορείτε να επικοινωνείτε με το ηχείο ακόμα κι όταν δεν ακούει ενεργά, απλά με ένα άγγιγμα στο επάνω μέρος. Με τις συσκευές Nest και Echo, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το μικρόφωνο με ένα διακόπτη, επιτρέποντάς σας να απενεργοποιήσετε πλήρως ή να ενεργοποιήσετε τις φωνητικές αλληλεπιδράσεις.

Πηγή: popsci.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS