ΑρχικήinetΟι συσκευές Nest μπορούν πλέον να συμμετέχουν μόνο σε ένα speaker group...

Οι συσκευές Nest μπορούν πλέον να συμμετέχουν μόνο σε ένα speaker group τη φορά

Η Google επιβεβαιώνει ότι με μια πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου δεν είναι δυνατό να αναπαράγετε τις συσκευές Nest σας σε πολλά δωμάτια ταυτόχρονα.

Δείτε επίσης: Google Home: Νέα controls για τηλεοράσεις συμβατές με Nest Hub

Ένας διαχειριστής κοινότητας της Nest ανέφερε σε ένα forum post ότι πολλά από τα αγαπημένα σας ηχεία Google Assistant από τη Nest θα περιορίζονται σε μία μόνο ομάδα ηχείων στην εφαρμογή Google Home ταυτόχρονα λόγω “πρόσφατης νομικής απόφασης”. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι οι υπάρχουσες ομάδες ηχείων δεν θα επηρεαστούν.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε ένα Nest Mini στην κουζίνα και ένα Nest Audio στο σαλόνι, δεν μπορείτε να τα ομαδοποιήσετε ώστε να αναπαραγάγετε την ίδια μουσική σε και τα δύο δωμάτια ταυτόχρονα. Αν προσπαθήσετε να το κάνετε, θα δείτε αντί γι’ αυτό ένα μήνυμα σφάλματος. Οι συσκεύες Nest συσκευές που επηρεάζονται από αυτόν τον περιορισμό είναι οι εξής:

  • Google Νest Mini (2nd gen)
  • Google Νest Audio
  • Chromecast with Google TV (4K)
  • Chromecast with Google TV (HD)
  • Google Νest Hub (2nd gen)
  • Google Νest Hub Max
  • Google Νest Wifi point
  • Pixel Tablet (Hub Mode)

Αν και η δημοσίευση της κοινότητας δεν ανέφερε συγκεκριμένη νομική διαμάχη, αυτή η αλλαγή είναι πιθανώς μέρος της διαρκούς διαμάχης για διπλώματα ευρεσιτεχνίας ανάμεσα στην Google και την Sonos. Η τελευταία κατηγορεί την Google για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της που σχετίζονται με την τεχνολογία multi-room audio.

Στις αρχές του περασμένου έτους, η Google άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ελέγξετε την ένταση του ήχου μιας ομάδας έξυπνων ηχείων, σύμφωνα με μια απόφαση της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου υπέρ της Sonos. Ως αποτέλεσμα, οι πελάτες αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν την ένταση σε κάθε ηχείο Nest και Cast-enabled.

Δείτε επίσης: Η εφαρμογή Google Home θα υποστηρίζει παλαιότερες κάμερες Nest

Η πιο πρόσφατη παραχώρηση είναι απογοητευτική για τους χρήστες της Nest, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορείτε να αλλάξετε τεχνικά σε ποια ομάδα ηχείων ανήκει μια συσκευή Nest όποτε θέλετε, αλλά πιθανότατα θα είναι ενοχλητικό να το κάνετε συνέχεια.

Πηγή πληροφοριών: androidcentral.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS