ΑρχικήbusinessGoogle: Κατηγορείται για παρακολούθηση ακόμη και σε "Incognito mode"

Google: Κατηγορείται για παρακολούθηση ακόμη και σε “Incognito mode”

Η Google καταβάλλει $ 5 δισ. ως αποζημίωση για την αγωγή χρηστών σχετικά με την παρακολούθησή τους από την εταιρεία κατά τη χρήση του Chrome σε “incognito mode”.

google incognito mode

Οι δικηγόροι ανακοίνωσαν μια συμφωνία, χωρίς να προσδιορίζουν τους οικονομικούς όρους. Οι ενάγοντες ζητούσαν αποζημίωση ύψους $ 5 δισ., κατηγορώντας τη Google για παρακολούθηση των διαδικτυακών τους δραστηριοτήτων, παρόλο που η Google αρνείται αυτές τις κατηγορίες.

Δείτε επίσης: Incognito mode: Το Chrome επιτρέπει πλέον ασφαλή screenshot

Ο δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers αναβάλλει τη δίκη, περιμένοντας μια επανεξέταση, επομένως η τελική έγκριση αναμένεται μέχρι τις 24/02/2024. Οι δικηγόροι των αγωγούντων αναζητούν αποζημίωση ύψους 5.000 δολαρίων ανά χρήστη για πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής από το 2016.

Η Google εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές νομικές διαμάχες εκτός της παρακολούθησης χρηστών μέσω incognito mode, συμπεριλαμβανομένων αρκετών αντιμονοπωλιακών υποθέσεων που αφορούν διάφορα τμήματα της μεγάλης επιχειρηματικής αυτοκρατορίας της.

Ο περιφερειακός δικαστής ΗΠΑ, James Donato, θα πραγματοποιήσει ακροάσεις σχετικά με το μονοπώλιο της Google στο Android και το σύστημα χρέωσης εντός εφαρμογών. Οι πιθανές αλλαγές στις επιχειρηματικές πρακτικές, ακόμα και η διάλυση τμήματος της εταιρείας, είναι πιθανές. Με τη συμφωνία ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων με 50 πολιτείες, η Google αλλάζει τις πρακτικές της στο κατάστημα εφαρμογών.

google incognito mode

Αναμένεται η απόφαση για την αντιμονοπωλιακή υπόθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης έως το 2024.

Διαβάστε ακόμη: Πώς να ενεργοποιήσετε το incognito mode στο πληκτρολόγιο του τηλεφώνου σας

Πηγή: nypost.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS