ΑρχικήUpdatesΤο Play Store προσθέτει υποστήριξη για το uninstall εφαρμογών από άλλες συσκευές...

Το Play Store προσθέτει υποστήριξη για το uninstall εφαρμογών από άλλες συσκευές Android

Το Google Play Store στην πιό πρόσφατη ενημέρωση του προσθέτει μια νέα επιλογή που θα επιτρέπει στους χρήστες να απεγκαθιστούν εφαρμογές από άλλες συσκευές Android απομακρυσμένα.

Δείτε επίσης: Google Play Movies and TV: Τέλος εποχής – Πώς να έχετε πρόσβαση στο αγορασμένο περιεχόμενο;

Όπως περιγράφεται στο changelog για τα Google System Updates, το Google Play Store βρίσκεται σε διαδικασία κυκλοφορίας μιας νέας επιλογής για απεγκατάσταση εφαρμογών από “άλλες συνδεδεμένες” συσκευές Android. Η Google αναφέρει σύντομα ότι υποστηρίζεται σε όλες τις περιπτώσεις Android (Auto, PC, Phone, TV και Wear).

Για να επεκτείνουμε περισσότερο σχετικά με το πώς λειτουργεί όλο αυτό, το TheSpAndroid κατάφερε να ενεργοποιήσει τη λειτουργία και να μοιραστεί εικόνες της διαδικασίας. Με την ενημέρωση σε έκδοση 38.8 του Google Play Store (που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει ευρέως), η νέα επιλογή απομακρυσμένης απεγκατάστασης της Google είναι κρυμμένη κάτω από την επιφάνεια. Μετά την ενεργοποίηση της λειτουργίας, η ενότητα “Manage Apps” του Google Play Store μπορεί να εμφανίσει εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε διαφορετική συσκευή Android από αυτήν που χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή, και η εφαρμογή μπορεί στη συνέχεια να απεγκατασταθεί από την άλλη συσκευή μέσω αυτής της διεπαφής, όπως φαίνεται παρακάτω.

play store

Σημειώνεται ότι αυτό λειτουργεί προς το παρόν μόνο χρησιμοποιώντας το checkbox για την επιλογή εφαρμογών προς απεγκατάσταση. Κατά την επιλογή της επιλογής απεγκατάστασης, εμφανίζεται μια διεπαφή που δείχνει τις συνδεδεμένες συσκευές όπου η εφαρμογή είναι εγκατεστημένη επί του παρόντος.

Δείτε ακόμα: CEO Epic Games: “Η Google είναι δικτάτορας στο Play Store της”

Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι η λειτουργία αυτή σας επιτρέπει να ταξινομήσετε τη λίστα των εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες σε άλλες συσκευές σας ανάλογα με τη χρήση του αποθηκευτικού χώρου, κάτι που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο όταν αφαιρείτε εφαρμογές από, για παράδειγμα, μια συσκευή Google TV.

Δεν είναι σαφές πότε αυτή η δυνατότητα θα είναι ευρέως διαθέσιμη, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα καθυστερήσει ιδιαιτέρως.

Πηγή: 9to5google.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS