ΑρχικήinetΝέα Αγωγή: Temu Κατηγορεί Shein για Μαφιόζικη Συμπεριφορά!

Νέα Αγωγή: Temu Κατηγορεί Shein για Μαφιόζικη Συμπεριφορά!

Η Temu κατηγορεί τη Shein για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και “μαφιόζικη” συμπεριφορά προς προμηθευτές, σε νέα νομική διαμάχη.

Η Temu κατηγορεί τη Shein για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και "μαφιόζικη" συμπεριφορά προς προμηθευτές σε νέα νομική διαμάχη.

Στην αγωγή, η εταιρεία WhaleCo, που λειτουργεί ως Temu στις ΗΠΑ, κατηγορεί τη Shein ότι παραβιάζει τα πνευματικά της δικαιώματα, κρατά παράνομα εμπόρους της, και λαμβάνει μέτρα για να εμποδίσει την ανάπτυξη της Temu στις ΗΠΑ.

Αποφασίσαμε να αγωνιστούμε κατά της Shein επειδή, πρόσφατα, οι ενέργειές της έχουν επιδεινωθεί”, δήλωσε εκπρόσωπος της Temu. “Έχουν φτάσει στο να “κρατούν” παράνομα τους εμπόρους, να απαιτούν με αναγκαστικό τρόπο τα κινητά τους τηλέφωνα, να κλέβουν λογαριασμούς και κωδικούς πρόσβασης, να κλέβουν επαγγελματικά μυστικά μας, και ταυτόχρονα να αναγκάζουν τους εμπόρους να εγκαταλείψουν την πλατφόρμα μας. Οι ενέργειές τους είναι υπερβολικές, και γι’ αυτό δεν είχαμε άλλη επιλογή παρά να προσφύγουμε στα δικαστήρια“.

Δείτε ακόμα: Temu: Όλο και περισσότερο χρόνο περνούν οι χρήστες στην εφαρμογή – Μένει πίσω η Amazon

Αυτή η αγωγή προκύπτει λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση των δύο εταιρειών να αποσύρουν τις προηγούμενες αγωγές τους, σχετικά με πνευματικά δικαιώματα και ανταγωνισμό.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Shein υπέβαλε αγωγή κατά της Temu για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ η Temu κατηγόρησε τη Shein τον Ιούλιο για απειλές και αναγκαστικές συμφωνίες με παραγωγούς. Οι δύο εταιρείες ανταγωνίζονται στον τομέα των online αγορών με χαμηλό προϋπολογισμό. Η Temu επικεντρώνεται στην πώληση προϊόντων που κατασκευάζονται στην Κίνα και προσφέρει πολύ χαμηλές τιμές. Αντίστοιχα, η Shein χρησιμοποιεί συμβεβλημένους παραγωγούς, κυρίως στην Κίνα, για τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την αποστολή των προϊόντων της σε χαμηλές τιμές.

Δειίτε επίσης: Amazon Fire TV Stick: Λύσεις στα Κενά Ιδιωτικότητας

Σύμφωνα με τη νέα αγωγή, παρόλο που το επιχειρηματικό μοντέλο της Temu είναι διαφορετικό από αυτό της Shein, που επικεντρώνεται στη μόδα, η Shein θεώρησε τη Temu ως τη μεγαλύτερη απειλή και, ως εκ τούτου, προέβη σε κακόβουλες και παράνομες ενέργειες για να εμποδίσει την επιτυχία της. Η Temu ανήκει στην κινεζική εταιρεία PDD Holdings, η οποία υποστηρίζει επίσης την εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo στην Κίνα. Η εφαρμογή Temu έχει σημειώσει γρήγορη και τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο, κατακτώντας υψηλές θέσεις στα καταστήματα εφαρμογών και διευρύνοντας τον προσανατολισμό της σε πολλές χώρες.

Πηγή πληροφοριών: https://www.cnbc.com/world

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS