ΑρχικήsecurityInsomniac Games: Επλήγη από επίθεση του ransomware Rhysida

Insomniac Games: Επλήγη από επίθεση του ransomware Rhysida

Το ransomware Rhysida έχει δημοσιεύσει δεδομένα που φαίνεται να επαληθεύουν τον ισχυρισμό της περί επιτυχούς παραβίασης της εταιρείας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Insomniac Games.

Insomniac Games ransomware Rhysida

Η Insomniac καταξιώθηκε για την ανάπτυξη δύο βραβευμένων παιχνιδιών, το Spider-Man, και αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε έναν τίτλο που βασίζεται στο Marvel’s Wolverine.
Στην πραγματικότητα, ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με το επερχόμενο παιχνίδι Wolverine μπορεί να έχουν συμπεριληφθεί στο hack, καθώς βρέθηκε ένα σχολιασμένο στιγμιότυπο οθόνης από το παιχνίδι στα δεδομένα απόδειξης της συμμορίας. Επίσης, παρατηρείται και τέχνη χαρακτήρων που φαίνεται να συνδέεται με άλλους χαρακτήρες της Marvel που ίσως εμφανιστούν στο παιχνίδι.

Δείτε επίσης: Η Ransomware Ομάδα Rhysida εισέβαλε σε δίκτυο κινεζικού ομίλου ενέργειας

Επιπλέον, οι σαρώσεις περιλαμβάνουν διαβατήρια που φαίνεται να ανήκουν σε πρώην ή τωρινούς υπαλλήλους της Insomniac, συμπεριλαμβανομένου ενός πρώην υπαλλήλου που πλέον εργάζεται στη Disney, μετά την απόλυσή του από την εταιρεία πριν από δύο μήνες. Επίσης, ένα άλλο προσωπικό έγγραφο φαίνεται να ανήκει στον ηθοποιό που υποδήθηκε τον Peter Parker, γνωστός και ως Spider-Man, στην πρόσφατη κυκλοφορία του παιχνιδιού, με τον Yuri Lowenthal.
Άλλα έγγραφα που παρουσιάζονται ως υλικό απόδειξης της εισβολής περιλαμβάνουν εσωτερικά email και υπογεγραμμένα, εμπιστευτικά έγγραφα.

Η συμμορία Rhysida λέει ότι η Insomniac έχει επτά ημέρες πριν από τη δημοσίευση του πλήρους συνόλου δεδομένων, αλλά αυτή τη στιγμή διεξάγει επίσης μια δημοπρασία για τα δεδομένα, με αρχική τιμή 50 bitcoin ή λίγο πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Insomniac Games ransomware Rhysida

Όπως ανέφερε η Rhysida στη διαρροή στον ιστότοπό της, «Με μόλις 7 ημέρες, μη χάσετε την ευκαιρία να υποβάλετε προσφορά για αποκλειστικά, μοναδικά και εντυπωσιακά δεδομένα. Ανοίξτε τα πορτοφόλια σας και ετοιμαστείτε να αποκτήσετε αποκλειστικά δεδομένα. Πουλάμε μόνο σε έναν τυχερό, χωρίς δυνατότητα μεταπώλησης. Θα γίνετε ο μοναδικός ιδιοκτήτης!

Διαβάστε ακόμη: Η συμμορία ransomware Rhysida ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στην Prospect Medical Holdings

Πηγή: cyberdaily.au

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS