ΑρχικήUpdatesGrok: Ο ανταγωνιστής του ChatGPT έρχεται στους χρήστες του X Premium+

Grok: Ο ανταγωνιστής του ChatGPT έρχεται στους χρήστες του X Premium+

Ο Elon Musk επιβεβαίωσε την επικείμενη κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου AI chatbot της XAI, Grok. Ο ανταγωνιστής του ChatGPT θα γίνει διαθέσιμος για τους συνδρομητές του X Premium+ την επόμενη εβδομάδα.

Grok X Premium+ Elon Musk

Η αποκάλυψη για το AI bot της XAI, της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης του Elon Musk, έγινε στις αρχές Νοεμβρίου. Όπως είχε ειπωθεί τότε, το Grok βασίζεται στο πρότυπο “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy“. Θα μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις με έναν έξυπνο, χιουμοριστικό και διασκεδαστικό τρόπο, ενώ λέγεται ότι θα μπορεί να απαντά και σε “πικάντικες ερωτήσεις” που άλλα chatbots τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσαν να αποφύγουν.

Τώρα, με την κυκλοφορία να βρίσκεται προ των πυλών, ο Musk αποκαλύπτει τις μοναδικές δυνατότητες που θα κάνουν το Grok να ξεχωρίσει από τα άλλα γλωσσικά μοντέλα.

Δείτε επίσης: ChatGPT: Φωνητική Λειτουργία Τώρα Δωρεάν

Αρχικά, ο Musk είπε ότι για το Grok εργάστηκε μια ομάδα ειδικευμένων μηχανικών που έχουν δουλέψει για σπουδαίες εταιρείες όπως η Google, η OpenAI και η Deep Mind. Έτσι, το δημιούργημά τους, το Grok, έρχεται να “αλλάξει το παιχνίδι”, προσφέροντας πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε πληροφορίες που σχετίζονται με το X και παρέχοντας αμερόληπτες ειδήσεις. Το τελευταίο, είναι σύμφωνα με τον Musk, ένα χαρακτηριστικό που δίνει ένα πλεονέκτημα στο Grok σε σχέση με άλλα AI chatbots, όπως το ChatGPT και το Bard.

Grok: Χιούμορ και σαρκασμός

Εκτός από την πληροφοριακή του ικανότητα, το Grok έχει σχεδιαστεί για να εισάγει χιούμορ και σαρκασμό στις απαντήσεις του, κάτι που του δίνει μια πιο “ανθρώπινη υπόσταση”.

Χτισμένο στη βάση γνώσεων “The Pile” και εκπαιδευμένο στα δεδομένα του X, το Grok διαθέτει αναγνώριση εικόνας και ήχου, που το ξεχωρίζει από τους προκατόχους του. Με ένα context window 25.000 χαρακτήρων, μια live μηχανή αναζήτησης βασισμένη στο X, γρήγορους χρόνους απόκρισης και συμβατότητα με οχήματα Tesla, το Grok δηλώνει έτοιμο να φέρει την αλλαγή στον τομέα των AI chatbots.

Δείτε επίσης: ChatGPT Code Interpreter: Ο Δούρειος Ίππος των Hacker

Το Grok ξεπερνά το GPT-3.5 της OpenAI σε δυνατότητες, αλλά βρίσκεται ελαφρώς πιο κάτω από το GPT-4, που βρίσκεται πίσω από το Microsoft Copilot.

Πάντως, η κυκλοφορία του στους συνδρομητές του X Premium+ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση στον αριθμό αυτών των συνδρομητών. Πολλοί χρήστες του X μπορεί να θελήσουν να αποκτήσουν μια συνδρομή premium ώστε να έχουν πρόσβαση στο AI chatbot του Elon Musk.

Οι συνδρομές X Premium, χωρισμένες σε επίπεδα Basic, Premium και Premium Plus, προσφέρουν διάφορα πλεονεκτήματα. Το X Premium Plus που παρουσιάστηκε πρόσφατα, καταργεί όλες τις διαφημίσεις και περιλαμβάνει πρόσβαση στο Creator Hub, επιδεικνύοντας τη δέσμευση του X να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

ChatGPT

Η είσοδος του ‘Grok’ στην αγορά των AI bots μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις. Καταρχάς, η παρουσία του μπορεί να δημιουργήσει ανταγωνισμό και κίνητρο για τη βελτίωση των υπαρχόντων AI chatbots, όπως το ChatGPT και άλλα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια γενική αναβάθμιση της τεχνολογίας AI bot και να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων και πιο προηγμένων λύσεων.

Δείτε επίσης: Πολλοί IT επαγγελματίες είναι αρνητικοί στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI)

Επιπλέον, η είσοδος του ‘Grok’ μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ανθρώπινη επικοινωνία και την αλληλεπίδραση με τα AI bots. Με την ανάπτυξη πιο προηγμένων λειτουργιών και δυνατοτήτων, οι χρήστες μπορεί να έχουν πιο φυσικές και ομαλές συνομιλίες με τα AI chatbots, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την επικοινωνία με την τεχνητή νοημοσύνη.

Τέλος, το Grok chatbot του Elon Musk μπορεί να επηρεάσει τις επιχειρήσεις και τον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών. Με την χρήση προηγμένων AI bots όπως το ‘Grok’, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση της εξυπηρέτησης πελατών, προσφέροντας πιο ακριβείς και έγκαιρες απαντήσεις σε ερωτήσεις και αιτήματα.

Πηγή: in.mashable.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS