ΑρχικήinetTesla: Υπάρχουν αποδείξεις ότι γνώριζε ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης ήταν ελαττωματική

Tesla: Υπάρχουν αποδείξεις ότι γνώριζε ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης ήταν ελαττωματική

Ένας δικαστής διαπίστωσε “εύλογες αποδείξεις” που δείχνουν ότι ο Elon Musk και άλλοι εκτελεστικοί στην Tesla γνώριζαν ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της εταιρείας ήταν ελαττωματική, αλλά παρ’ όλα αυτά επέτρεψαν να οδηγούνται τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με μια πρόσφατη απόφαση που εκδόθηκε στην Φλόριντα.

Δείτε επίσης: Tesla: Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της βλέπει ότι η υπηρεσία robotaxi σύντομα θα κυκλοφορήσει
Tesla

Ο δικαστής Reid Scott, καταδικάζει την Tesla για την εφαρμογή μιας στρατηγικής μάρκετινγκ που παρουσίαζε τα προϊόντα ως αυτόνομα. Επιπλέον, οι δηλώσεις του Musk για την τεχνολογία είχαν σημαντική επίδραση στην αντίληψη για τις δυνατότητες των προϊόντων.

Η απόφαση, ανοίγει τον δρόμο για μια αγωγή σχετικά με ένα θανατηφόρο ατύχημα το 2019 βόρεια του Μαϊάμι με ένα Tesla Model 3. Το όχημα συγκρούστηκε με ένα φορτηγό 18 τροχών που είχε στρίψει στον δρόμο, αποκόπτοντας την οροφή του Tesla και σκοτώνοντας τον οδηγό Stephen Banner.

Η αγωγή, που κατέθεσε η σύζυγος του Banner, κατηγορεί την εταιρεία για εσκεμμένη αμέλεια και σοβαρή αμέλεια, που θα μπορούσε να εκθέσει την Tesla σε υψηλές αποζημιώσεις. Η απόφαση έρχεται μετά την επιτυχία της Tesla σε δύο αγωγές για ευθύνη προϊόντος στην Καλιφόρνια, τον περασμένο χρόνο, που επικεντρώθηκαν σε υποτιθέμενα ελαττώματα του συστήματος Autopilot.

Ο δικαστής Scott επίσης διαπίστωσε ότι η σύζυγος του Banner, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να επιχειρηματολογήσει στους ενόρκους ότι οι προειδοποιήσεις της Tesla στα εγχειρίδιά της και στo “clickwrap” ήταν ανεπαρκείς. Ανέφερε ότι το ατύχημα είναι “ανατριχιαστικά παρόμοιο” με ένα θανατηφόρο ατύχημα του 2016 με θύμα τον Joshua Brown, όπου το σύστημα Autopilot απέτυχε να ανιχνεύσει φορτηγά που διέσχιζαν το δρόμο.

Δείτε ακόμα: Tesla: Κάνει giveaway το Model 3 Performance

Ο δικηγόρος του Banner, Lake “Trey” Lytal III, δήλωσε ότι είναι “ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό το αποτέλεσμα, που βασίζεται στα στοιχεία της ανεύθυνης συμπεριφοράς“.

τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης

Ο δικαστής επίσης ανέφερε ένα βίντεο από το 2016 που δείχνει ένα όχημα Tesla να κινείται χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση ως έναν τρόπο προώθησης του συστήματος Autopilot. Στην αρχή του βίντεο υπάρχει μια αποποίηση ευθύνης που αναφέρει ότι ο άνθρωπος στη θέση του οδηγού βρίσκεται εκεί μόνο για νομικούς λόγους. “Το αυτοκίνητο οδηγεί από μόνο του“, αναφέρεται στο βίντεο.

Ο Δικαστής Scott είπε ότι “απουσιάζει από αυτό το βίντεο οποιοδήποτε ένδειξη ότι το βίντεο είναι φιλόδοξο ή ότι αυτή η τεχνολογία δεν υπάρχει ήδη στην αγορά“, έγραψε.

Η απόφαση αυτή έχει επηρεάσει αρνητικά το κύρος της Tesla και την αξία των μετοχών της. Με την απόφαση αυτή, ο δικαστής έχει εντοπίσει πιθανές αποδείξεις ότι η Tesla γνώριζε για την ελαττωματική τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Αυτό έχει δημιουργήσει αμφιβολίες στο κοινό και έχει προκαλέσει ανησυχίες για την ασφάλεια των προϊόντων της εταιρείας.

Επιπλέον, η απόφαση αυτή έχει οδηγήσει σε μείωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Tesla. Η αποκάλυψη ότι η εταιρεία μπορεί να γνώριζε για τα ελαττωματικά συστήματα αυτοκινήτων της έχει προκαλέσει ανησυχίες για την ικανότητα της εταιρείας να παράγει ασφαλή και αξιόπιστα προϊόντα.

Δείτε επίσης: Tesla: Έρχεται ο υπερσύγχρονος φορτιστής CCS Magic Dock

Όσον αφορά την αξία των μετοχών της Tesla, η απόφαση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της τιμής των μετοχών της εταιρείας. Οι επενδυτές αντιλαμβάνονται την απόφαση αυτή ως ένδειξη ότι η Tesla μπορεί να αντιμετωπίσει νομικές ενέργειες και οικονομικές απώλειες λόγω της ελαττωματικής τεχνολογίας της.

Πηγή: The Guardian

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS