ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΥποβρύχιο Titan: Περισσότερα ευρήματα ανακτήθηκαν από τα ερείπια

Υποβρύχιο Titan: Περισσότερα ευρήματα ανακτήθηκαν από τα ερείπια

Η Ακτοφυλακή αναφέρει ότι έχει ανακτήσει τα υπόλοιπα ερείπια από το κατεστραμμένο υποβρύχιο Titan. Το υποβρύχιο εξαφανίστηκε τον Ιούνιο, προκαλώντας μια πολυήμερη διεθνή αναζήτηση και διάσωση. Παρά την αρχική ελπίδα ότι το υποβρύχιο και οι επιβαίνοντες του θα μπορούσαν να σωθούν, τελικά ανακαλύφθηκαν μόνο ερείπία. Οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το υποβρύχιο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της κατάβασής του και όλοι οι επιβάτες στο εσωτερικό του σκοτώθηκαν ακαριαία.

Δείτε επίσης: Υποβρύχιο Titan: Θα βρεθεί ποτέ κάποιο ίχνος των επιβατών;

Υποβρύχιο Titan

Ο Stockton Rush, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OceanGate και ο άνθρωπος που έχει αναλάβει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την καταστροφή, βρισκόταν επίσης στο υποβρύχιο. Ο Rush είχε προηγουμένως επιδοκιμάσει την πειραματική φύση του υποβρυχίου, παραβλέποντας διάφορα μέτρα ασφαλείας και κανονισμούς. Επίσης, στο σκάφος βρίσκονταν οι Shahzada και Suleman Dawood, ο Hamish Harding και ο Paul-Henry Nargeolet, που ήταν αρχηγός στην εξερεύνηση του ναυάγιου του Τιτανικού. Αν και η OceanGate εξακολουθεί να υπάρχει ως εταιρεία, όλες οι “εξερευνητικές και εμπορικές επιχειρήσεις διακόπηκαν σύντομα μετά την απώλεια του υποβρυχίου Titan.

Όπως και με τον προηγούμενο εντοπισμό ερειπίων από την Ακτοφυλακή, “ανθρώπινα κατάλοιπα” βρέθηκαν σε αυτήν την πιο πρόσφατη ανακάλυψη. Παρά τις ανακαλύψεις, η ιστορία του Titan θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Μια εσωτερική έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και σε κάποιο σημείο στο μέλλον θα διεξαχθεί μια δημόσια ακρόαση. Πέρα από τις επίσημες έρευνες, αναμένεται να υποβληθούν και να διεκδικηθούν πολλές αγωγές τα επόμενα χρόνια. Αυτό το τελευταίο εύρημα υπολειμμάτων φαίνεται να είναι ό,τι απέμεινε από το υποβρύχιο στον πυθμένα της θάλασσας.

Δείτε ακόμα: Τιτανικός – υποβρύχιο Titan έκρηξη: Το χρονικό της μοιραίας αποστολής

ευρήματα

Η απώλεια του Titan, η πολυπλοκότητα της απόπειρας διάσωσης και η δυσκολία στην ανάκτηση των συντριμμιών του υποβρυχίου, όλα εστιάζονται σε ένα πράγμα – τις αντίξοες συνθήκες του ωκεανού. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα σκάφη κάτω από τη επιφάνεια, όπως η έλλειψη φωτός και οι ψυχρές θερμοκρασίες. Ωστόσο, το κύριο πρόβλημα που σχετίζεται με την κατάδυση είναι η πίεση.

Στην επιφάνεια της θάλασσας αισθανόμαστε ατμοσφαιρική πίεση, ολόκληρη η ατμόσφαιρα της Γης ασκεί πίεση πάνω μας. Ωστόσο, η ατμόσφαιρα αποτελείται από διάφορα αέρια, και το αέριο είναι σχετικά ελαφρύ, οπότε όλη αυτή η πίεση ανέρχεται σε 14.7 λίβρες ανά τετραγωνική ίντσα. Τα σώματά μας έχουν προσαρμοστεί σε αυτό και δεν το παρατηρούμε. Το νερό είναι πολύ πυκνότερο, οπότε θα αισθανθείτε μια επιπλέον πίεση 14.7 λίβρων για κάθε 33 πόδια που κατεβαίνετε κάτω.

Δείτε επίσης: Project Neptune, ένα υποβρύχιο αξίας 4 εκατομμυρίων $ της Aston Martin

Μέχρι σήμερα, κανένας άνθρωπος δεν έχει καταφέρει να καταδυθεί κάτω από τα 1090 πόδια χωρίς τη βοήθεια ενός υποβρυχίου ή καταδυτικού σκάφους. Ακόμα και ένα καταδυτικό μπορεί να μην βοηθήσει πολύ. Πολλά στρατιωτικά υποβρύχια έχουν βάθος κατάδυσης μικρότερο από 1000 πόδια, ενώ ο Tιτανικός βρίσκεται πολύ πιο βαθιά. Το μέρος του θαλάσσιου πυθμένα όπου βρίσκεται το πλοίο είναι περίπου 2,5 μίλια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η πίεση σε αυτό το βάθος είναι περίπου 6.000 PSI, οπότε αρκετοί τόνοι νερού θα ασκούν πίεση σε κάθε ίντσα του οποιουδήποτε σκάφους που φθάνει εκεί. Το ίδιο το Titan δεν είχε πιστοποίηση και ήταν απίθανο να λάβει οποιαδήποτε πιστοποίηση λαμβάνοντας υπόψη τους τρόπους κατασκευής του. Πράγματι, ελάχιστα υποβρύχια έχουν πιστοποίηση για αυτό το βάθος και κανένα από αυτά δεν είναι φτιαγμένο από ίνες άνθρακα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS