ΑρχικήsecurityΚίνα: Η Ουάσιγκτον κατασκοπεύει πανεπιστήμιο που κάνει διαστημικές έρευνες

Κίνα: Η Ουάσιγκτον κατασκοπεύει πανεπιστήμιο που κάνει διαστημικές έρευνες

Η Κίνα κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι κατασκοπεύει ένα κρατικά χρηματοδοτούμενο πανεπιστήμιο με προγράμματα αεροναυπηγικής και διαστημικής έρευνας, συνεχίζοντας μια συνεχιζόμενη διαμάχη για κατηγορίες κατασκοπείας μεταξύ των χωρών.

Δείτε επίσης: NASA επιστροφή στη Σελήνη: Ξεκινά σήμερα η αποστολή Artemis

Κίνα

Το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης για τους Ιούς Υπολογιστών της Κίνας δήλωσε ότι το Γραφείο Προσαρμοσμένης Πρόσβασης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) στόχευσε το Northwestern Polytechnical University στο Xi’an, το οποίο από τον Ιούνιο αναφέρει computer hacks πιου προέρχονται από το εξωτερικό. Δεν διευκρινίστηκε πώς ακριβώς ταυτοποιήθηκε η πηγή των επιθέσεων.

Δείτε επίσης: Κίνα: Ο καύσωνας υποχωρεί και η Foxconn συνεχίζει την παραγωγή iPad

Η δήλωση προσέθεσε ότι η NSA πραγματοποίησε πάνω από 10.000 κυβερνοεπιθέσεις σε κινεζικούς στόχους τα τελευταία χρόνια, που ανέρχονται σε πάνω από 140 gigabyte δεδομένων «μεγάλης αξίας».

Οι κατηγορίες προστίθενται στη σειρά των προηγούμενων κατηγοριών που σχετίζονται με τον κυβερνοπόλεμο. Ως εκ τούτου, η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι κατασκοπεύουν διάφορους κρατικούς θεσμούς και εταιρείες ενέργειας. Η Ουάσιγκτον, με τη σειρά της, κατηγόρησε την Κίνα για κλοπή εμπορικών μυστικών. Οι ΗΠΑ συχνά προειδοποιούν να μην συγκρίνουν «επιχειρήσεις που διεξάγονται για την εθνική ασφάλεια» με «βιομηχανική κατασκοπεία» για την οποία κατηγορούν την Κίνα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ είπε ότι τέτοιες ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Κίνας. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον συχνά κρυφακούει κινεζικά κινητά τηλέφωνα και κλέβει SMS.

Το Northwestern Polytechnical University βρίσκεται σε μια «λίστα οντοτήτων» της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την πιθανή συμμετοχή του στη στρατιωτική έρευνα, που σημαίνει ότι δεν έχει εκτεταμένη πρόσβαση στην αμερικανική τεχνολογία.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: AMD και Nvidia περιορίζουν τις πωλήσεις AI chip στην Κίνα

Στο παρελθόν, η Κίνα κατηγόρησε την NSA για εισβολή στους υπολογιστές του Πανεπιστημίου Tsinghua, το οποίο φιλοξενεί τον παλαιότερο κόμβο Διαδικτύου της χώρας. Οι δηλώσεις βασίστηκαν σε έγγραφα που αποκάλυψε ο πληροφοριοδότης Edward Joseph Snowden, ο οποίος καταζητείται από την αμερικανική κυβέρνηση για τη διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων της NSA σχετικά με την παρακολούθηση των ΗΠΑ στις τηλεφωνικές και διαδικτυακές επικοινωνίες.

Πηγή πληροφοριών: cybernews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS