ΑρχικήgamingBaldur's Gate 3: Τα Best Feats των Fighters

Baldur’s Gate 3: Τα Best Feats των Fighters

Η μάχη στο Baldur’s Gate 3 μπορεί να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση, ειδικά εάν είναι η πρώτη σας επαφή με τους κανόνες του Dungeons & Dragons 5ης γενιάς. Η παρουσία ενός Fighter στην πρώτη γραμμή μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διάσωση των Forgotten Realms.

Baldur’s Gate 3

Η επιλογή των Feats (Ικανοτήτων) αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα κομμάτια στη διαμόρφωση ενός χαρακτήρα, καθώς μπορεί να επηρεάσει δραστικά τον τρόπο που προσεγγίζετε τις μάχες και τον ρόλο σας σε όλο το παιχνίδι. Ωστόσο, οι μαχητές αποκτούν μια επιπλέον ικανότητα (Feat) στο επίπεδο 6, προσδίδοντάς τους έναν από τους πιο αξιόλογους ρόλους στο παιχνίδι.

Δείτε ακόμη: Baldur’s Gate 3: Το Hotfix #5 είναι εδώ με πολλές διορθώσεις

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ FEATS ΤΩΝ FIGHTERS ΣΤΟ BALDUR’S GATE 3

Για να αποκτήσετε απόλυτη δύναμη, η Ανάπτυξη Ικανοτήτων (Ability Improvement) αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για κάθε τάξη (BarbarianFighterPaladin). Οι Melee Figters θα πρέπει να επικεντρωθούν στη Δύναμη (Strength) για να ενισχύσουν τις επιθέσεις τους, ενώ οι Ranged Fighter θα πρέπει να επιλέξουν τις Δεξιότητές (Dexterity) τους. Λάβετε υπόψη σας, ότι θα λάβετε μπόνους μόνο για άριστες βαθμολογίες, επομένως αυτή η πρόοδος θα χαθεί εάν καταλήξετε σε μη επαρκή βαθμολογία. Επιπλέον, να σημειωθεί, ότι ορισμένοι εξοπλισμοί στο Baldur’s Gate 3 μπορούν να ενισχύσουν τις δεξιότητες σας, οπότε η προσπάθεια αυτή ενδέχεται να μην είναι απαραίτητη, ανάλογα με τον εξοπλισμό που διαθέτετε.

Το πρόβλημα με την Ανάπτυξη Ικανοτήτων είναι ότι είναι πιο ενδιαφέρουσα σχετικά με την απλή διασκέδαση που προσφέρει το παιχνίδι. Εάν θέλετε να επιτύχετε πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, δοκιμάστε τα παρακάτω:

Sentinel — Το Sentinel σας προσφέρει πλεονέκτημα στις ευκαιρίες επίθεσης και επιτρέπει να ανιχνεύσετε τον εχθρό σας και να τον αποκρούσετε. Αυτό είναι εξαιρετικό για οποιονδήποτε Fighter, καθώς βοηθάτε να κρατάτε τους εχθρούς μακριά από τους πιο ευάλωτους συμπαίκτες σας.

Polearm Master — Ο συνδυασμός Sentinel και Polearm Master αποτελεί μια κλασική τακτική στο D&D. Αυτή η ικανότητα σας επιτρέπει να εκτελείτε επιθέσεις όταν οι εχθροί εισέρχονται στο μέρος σας και να χρησιμοποιείτε τη μπόνους δράση σας για να πραγματοποιήσετε μια δεύτερη, λιγότερο ισχυρή επίθεση, χρησιμοποιώντας πολικό βραχίονα. Επειδή τα πολικά όπλα έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια από τα περισσότερα όπλα μάχης, θα είστε πιο αποτελεσματικοί στον εντοπισμό ενός στόχου για τις άλλες επιθέσεις σας.

Δείτε ακόμη: Baldur’s Gate 3: Ένα σπουδαίο RPG και μια νίκη της καθηλωτικής προσομοίωσης

Great Weapon Master — Οι Fighters που χρησιμοποιούν δίχερα όπλα δεν μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα από τον Great Weapon Master. Αυτός τους επιτρέπει να πραγματοποιούν μια επιπλέον επίθεση ως μπόνους δράση κάθε φορά που εξολοθρεύουν έναν εχθρό σε μηδέν πόντους χτυπήματος ή σκοράρουν ένα κρίσιμο χτύπημα. Επιπλέον, τους δίνει τη δυνατότητα να ανταμείβουν τον εαυτό τους με ένα πέναλτι -5 για να πραγματοποιήσουν επίθεση, εισπράττοντας 10 επιπλέον ζημιές. Εάν μπορούν να αντισταθμίσουν την ποινή της επίθεσης – ιδανικά δίνοντας πλεονέκτημα στον εαυτό τους – αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσουν.

Dual Wielder – Εάν προτιμάτε να πολεμήσετε με ένα όπλο σε κάθε χέρι, η επιλογή του Dual Wielder είναι εξαιρετική. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε όπλα διπλής χρήσης, χωρίς τον περιορισμό της ετικέτας “Light” και με τη χρήση δύο όπλων προσθέτει +1 στην κλάση “Armor”.

Savage Attacker — Προσφέροντας πλεονέκτημα σε κάθε μορφή επίθεσης, το Savage Attacker εξασφαλίζει ότι εκμεταλλεύεστε πλήρως κάθε επιτυχία. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όπλα με μεγάλη δυναμική ζημιάς, παραμένοντας στην κορυφή των επιδόσεων σας.

Heavy Armor Master — Τα Feats που αυξάνουν τη ζημιά δεν έχουν πολλή αξία αν δεν επιβιώσετε. Το Heavy Armor Master μειώνει τη ζημιά από μη μαγικές επιθέσεις κατά 3 και αυξάνει το Strenght κατά 1, καθιστώντας την Αναβάθμιση Δεξιότητας λιγότερο απαραίτητη.

Για τους περισσότερους παίκτες, συνιστούμε να επιλέξετε τις εξής επιλογές: Sentinel, Savage Attacker, Heavy Armor Master και ένα επίτευγμα που επικεντρώνεται στα όπλα (όπως Polearm Master, Great Weapon Master ή Dual Wielder).

Τα παραπάνω Feats θα βοηθήσουν όλους τους Fighters να βελτιωθούν, αλλά για όσουν θέλουν πιο εξειδικευμένο built, μπορύν να χρησιμοποιήσουν τα ακόλουθα:

Δείτε ακόμη: Baldur’s Gate 3: Σφάλματα στην Πράξη 3 και ελλιπές περιεχόμενο

Charger — Η χρήση του Charger σας επιτρέπει να επιτίθεστε σε οποιονδήποτε εχθρό, είτε με το όπλο σας είτε με το να τον σπρώξετε. Αυτό είναι χρήσιμο μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά αν έχετε δυσκολία να κρατήσετε τους στόχους σας στη μάχη, τότε αξίζει τον κόπο. Επιπλέον, είναι αστείο να τρέχετε στο πεδίο της μάχης και να σπρώχνετε τους εχθρούς από τα βράχια αντί να κάνετε κανονικές επιθέσεις.

Baldur's gate

Mage Slayer — Παρότι το Mage Slayer είναι χρήσιμο μόνο ενάντια σε ξόρκι, σας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσετε με επιτυχία μερικές από τις πιο ισχυρές επιθέσεις στο Baldur’s Gate 3. Αυτό σας παρέχει ένα πλεονέκτημα στην αποφυγή ρίψεων εναντίον σας στη μάχη και σας επιτρέπει να αντιδράσετε στους εχθρούς. Οι στόχοι σας έχουν επίσης δυσκολία να συγκεντρωθούν και να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους, καθιστώντας το πιο εύκολο να τους ανατρέψετε.

Sharpshooter – Οι Ranged Fighters είναι σπάνιοι, αλλά αν αυτό είναι το build που θέλετε, το Sharpshooter είναι αναγκαίο. Σας επιτρέπει να αγνοήσετε τις ποινές εναντίον εχθρών και να ανταμείψετε με 10 επιπλέον ζημιές σε επιτυχημένα χτυπήματα, αντί για την ποινή επίθεσης -5.

Πηγή: inverse.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS