ΑρχικήUpdatesDisney+: Λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει το password sharing

Disney+: Λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει το password sharing

Από την 1η Νοεμβρίου, η Disney+ θα εφαρμόζει περιορισμούς στην κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης (password sharing) στον Καναδά.

Disney+ password sharing

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη σημαντική αλλαγή μέσω ενός email που εστάλη σε Καναδούς συνδρομητές. Δεν παρείχε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να επιβάλει αυτήν την πολιτική. Το email αναφέρει απλώς ότι “εφαρμόζουμε περιορισμούς στη δυνατότητά σας να μοιράζεστε τον λογαριασμό σας ή τα credentials σύνδεσης εκτός του νοικοκυριού σας“.

Δείτε επίσης: Disney Dreamlight Valley: Πώς να ολοκληρώσετε την αποστολή A Prince in Disguise

Μια νέα ενότητα “account sharing” στη συμφωνία Καναδών συνδρομητών σημειώνει, επίσης, ότι η Disney μπορεί να αναλύσει τη χρήση του λογαριασμού, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να καταλάβει πότε γίνεται password sharing. Η μη συμμόρφωση με τη συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε θέσπιση περιορισμών στο λογαριασμό ή στον πλήρη τερματισμό της λειτουργίας του.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση κερδών του τρίτου τριμήνου της Disney. Τότε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Bob Iger, είπε ότι η Disney “εξερευνούσε ενεργά” τρόπους αντιμετώπισης του password sharing. Ο Iger είπε ότι ένας “σημαντικός” αριθμός ατόμων μοιράζεται τους κωδικούς πρόσβασης στις υπηρεσίες της Disney και πρόσθεσε ότι η Disney έχει την “τεχνική ικανότητα” να παρακολουθεί τις συνδέσεις.

Δείτε επίσης: Samsung: Γιορτάζει την 100ή επέτειο της Disney με την ειδική έκδοση του The Frame

κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης

Φυσικά, το Disney+ δεν είναι η μόνη streaming υπηρεσία που προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με την κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης. Το Netflix δοκιμάζει, ήδη, τέτοιους περιορισμούς για περισσότερο από ένα χρόνο, σε διάφορες χώρες. Οι λογαριασμοί Netflix περιορίζονται με βάση τη διεύθυνση IP ενός χρήστη. Οι συνδρομητές, ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέγουν, έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν επιπλέον μέλη στους λογαριασμούς τους με επιπλέον χρέωση. Η εταιρεία είχε πει πρόσφατα ότι αυτή η πολιτική της οδήγησε στην έλευση περισσότερων συνδρομητών στην υπηρεσία.

Δείτε επίσης: Netflix: Ο περιορισμός κοινής χρήσης λογαρισμών κυκλοφορεί σε 100 χώρες

Η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, η οποία εμπεριέχει την ανταλλαγή των προσωπικών στοιχείων πρόσβασης στις υπηρεσίες streaming μεταξύ συγγενών, φίλων ή ακόμη και ξένων, έχει γίνει ένα εκτεταμένο φαινόμενο. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται ως ένας πρακτικός τρόπος για την εξοικονόμηση χρημάτων, οι εταιρείες streaming όπως η Disney και το Netflix, δεν έχουν την ίδια άποψη. Οι εταιρείες θέτουν περιορισμούς ώστε να διασφαλιστεί ότι η υπηρεσία που παρέχεται σε κάθε συνδρομητή αντιστοιχεί στη συνδρομή που πληρώνει, αλλά και ότι θα αυξηθούν τα έσοδα από τις συνδρομές.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS