ΑρχικήsecurityPittsburg: Η κυβερνοεπίθεση επηρεάζει email, τηλέφωνα και συστήματα πληρωμών

Pittsburg: Η κυβερνοεπίθεση επηρεάζει email, τηλέφωνα και συστήματα πληρωμών

Μια κυβερνοεπίθεση σε μια μικρή πόλη του Κάνσας – το Pittsburg – έχει διακόψει την λειτουργία των συστημάτων email, τηλεφώνου και ηλεκτρονικών πληρωμών της κυβέρνησης.

Pittsburg

Η πόλη Πίτσμπεργκ (Pittsburg), η οποία φιλοξενεί περίπου 20.000 κατοίκους κοντά στα σύνορα του κράτους με το Μιζούρι και την Οκλαχόμα, ανακάλυψε το περιστατικό κατά το Σαββατοκύριακο. Η επίθεση προκάλεσε διακοπή των συστημάτων πληροφορικής της κυβέρνησης, αλλά δεν επηρέασε την αποστολή κλήσεων στο 911 και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

«Ενώ αυτού του είδους οι καταστάσεις έχουν γίνει πολύ συνηθισμένες σε εθνικό επίπεδο, αναγνωρίζουμε τη σημασία αυτού του γεγονότος και έχουμε λάβει γρήγορα μέτρα για να το αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο City Manager Daron Hall. «Η ολοκληρωμένη αξιολόγησή μας βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, δεσμευόμαστε να παρέχουμε το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών στην κοινότητά μας.”

Η ομάδα αντιμετώπισης περιστατικών της πόλης “λήφθηκαν προληπτικά μέτρα για την προστασία των δεδομένων της πόλης και των δικτύων της” ενώ παράλληλα προσέλαβε εμπειρογνώμονες στην αντιμετώπιση περιστατικών για να “κατανοήσει πλήρως το μέγεθος και τις συνέπειες” της επίθεσης.

Παρά την επίθεση, οι δημοτικές λειτουργίες και οι υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Ένα ιατρικό κέντρο και εγκαταστάσεις αποχέτευσης στο Κάνσας έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν περιστατικά κυβερνοασφάλειας τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι αξιωματούχοι του Πανεπιστημίου του Pittsburg, που βρίσκεται στο νότιο μέρος της πόλης, ανέφεραν ότι η σχολή δεν επλήγη άμεσα από την επίθεση.

Πηγή πληροφοριών: therecord.media

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS