ΑρχικήinetSamsung: Φέρνει νεότερα features του One UI σε παλαιότερες συσκευές

Samsung: Φέρνει νεότερα features του One UI σε παλαιότερες συσκευές

Samsung

Αν έχετε ένα παλαιότερο αναδιπλούμενο τηλέφωνο, tablet ή ρολόι της Samsung, ίσως δείτε σύντομα κάποια νέα χαρακτηριστικά να διαχέονται από τις τελευταίες συσκευές. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι η ενημέρωση One UI 5.1.1 – το πιο πρόσφατο προσαρμοσμένο UI της Samsung που κάθεται πάνω στο Android – θα κυκλοφορήσει σύντομα, φέρνοντας βελτιώσεις από τα Galaxy Z Fold 5, Z Flip 5, τη σειρά Tab S9 και τη σειρά Watch 6 σε συσκευές πριν από το 2023. Τα χαρακτηριστικά θα υποστηρίζουν τα περισσότερα από τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα της Samsung και τα πρόσφατα tablet και smartwatches της.

Δείτε επίσης: Samsung: Ανακοινώνει κατά λάθος την έναρξη beta του One UI 6 (Android 14)

Η ενημέρωση One UI 5.1.1 θα υποστηρίξει μια μακρά λίστα πρόσφατων συσκευών Samsung, αλλά ορισμένες ίσως χρειαστεί να περιμένουν. Θα κυκλοφορήσει στη σταθερή σειρά αναδιπλούμενων τηλεφώνων της Samsung, που έχει προγραμματιστεί να φτάσει στα Galaxy Z Flip 4 και Z Fold 4 “ξεκινώντας από αυτόν τον μήνα”, ενώ τα Z Fold 3, Z Flip 3, Z Fold 2 και Z Flip θα την λάβουν “διαδοχικά” αργότερα. Οι ενημερώσεις για το multitasking των tablet θα φτάσουν για τα Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active 3 και Tab Active 4 Pro. Τέλος, οι νέες λειτουργίες smartwatch θα υποστηρίζουν τα Galaxy Watch 5, Watch 5 Pro, Watch 4 και Watch 4 Classic.

Οι ενημερώσεις του αναδιπλούμενου τηλεφώνου της Samsung στο One UI 5.1.1 διευκολύνουν την εμφάνιση ή την απόκρυψη του Flex Mode Panel (τα στοιχεία ελέγχου που εμφανίζονται στο κάτω μισό της οθόνης όταν το τηλέφωνο είναι ημι-αναδιπλωμένο). “Όταν διπλώνετε το τηλέφωνό σας στο Flex Mode, το εικονίδιο του πίνακα θα αιωρείται επάνω στην οθόνη, επιτρέποντάς σας εύκολη πρόσβαση”, έγραψε η εταιρεία. “Απολαύστε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία του Flex Mode Panel, απλά σύροντας και αφήνοντας το εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων”. Επιπλέον, η Samsung αναφέρει ότι το κουμπί της μπάρας αναπαραγωγής πολυμέσων (που περιλαμβάνει τώρα κουμπιά γρήγορης προώθησης και επαναφοράς 10 δευτερολέπτων) θα είναι πιο εμφανές και πιο εύκολο να το βρείτε όταν ενεργοποιείται το Flex Mode Panel. Θα μπορείτε επίσης να πατάτε προς τα κάτω στη γραμμή χρόνου για να κάνετε scrub στα μέσα ενημέρωσης πιο αποτελεσματικά.

Η Samsung βελτιώνει το multitasking στις πρόσφατες ταμπλέτες και τα πτυσσόμενα, καθιστώντας την εναλλαγή σε λειτουργίες πολλαπλών παραθύρων από τις λειτουργίες αναδυόμενων παραθύρων ευκολότερη με παρατεταμένο πάτημα της λαβής. Προσθέτει επίσης το drag and drop με δύο χέρια, το οποίο σας επιτρέπει να κρατάτε το δάχτυλό σας πατημένο σε ένα έγγραφο από μια εφαρμογή, να χρησιμοποιείτε το άλλο σας χέρι για να ανοίξετε κάτι άλλο και στη συνέχεια να σύρετε το αρχείο πάνω του για κοινή χρήση ή αποθήκευση. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι η γραμμή εργασιών του Z Fold 4 και του Tab S8 θα είναι ταχύτερη και θα περιλαμβάνει πιο πρόσφατες εφαρμογές. “Τώρα, η γραμμή εργασιών επιτρέπει την αστραπιαία εναλλαγή εργασιών με πρόσβαση σε έως και τέσσερις πρόσφατες εφαρμογές”, δήλωσε η Samsung.

Πρόταση: Οι 9 καλύτερες θήκες για το Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsung

Στο κομμάτι των smartwatch, η εταιρεία προσθέτει αναβαθμίσεις παρακολούθησης του ύπνου από το Galaxy Watch 6 σε παλαιότερα wearables. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν “ένα πιο διαισθητικό UI” με τις προσθήκες των Sleep Score Factors, Sleep Consistency και Sleep Animal Symbols. Το Sleep Coaching θα είναι επίσης διαθέσιμο στο ρολόι χωρίς να κοιτάτε το συνδεδεμένο τηλέφωνό σας. Το Galaxy Watch μπορεί επίσης να ρυθμίζει αυτόματα τις οικιακές συσκευές SmartThings για μια πιο ξεκούραστη ατμόσφαιρα κατά την ώρα του ύπνου.

Τα έξυπνα ρολόγια θα λάβουν επίσης ενημερώσεις για τη φυσική κατάσταση. Η λειτουργία Personalized Heart Rate Zone του Watch 6 περνάει προς τα κάτω- αναλύει τις φυσικές σας ικανότητες και “ορίζει πέντε βέλτιστα επίπεδα έντασης τρεξίματος για να βοηθήσει τους χρήστες να θέσουν τους δικούς τους στόχους με βάση τις ικανότητές τους – από την καύση λίπους έως την προπόνηση υψηλής έντασης”. Οι σειρές Galaxy Watch 5 και Watch 4 θα προσθέσουν επίσης ειδοποιήσεις για ανωμαλίες του καρδιακού ρυθμού στην ενημέρωση, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι σωτήριες για κάποιους.

Εν τω μεταξύ, το Track Run, το οποίο (όπως υποδηλώνει το όνομά του) καταγράφει τις διαδρομές σας σε μια πίστα, έρχεται επίσης από το Watch 6. Το Galaxy Watch 5 Pro θα έχει πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων αρχείων GPX για τη λήψη δεδομένων χαρτών στο ρολόι σας. Τέλος, το One UI 5.1.1. σας επιτρέπει να ελέγχετε την κάμερα του Flip 4 με ένα συνδεδεμένο Galaxy Watch. Ένα νέο κουμπί γρήγορης πρόσβασης θα σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το ρολόι σας ως απομακρυσμένο κλείστρο, ενώ σας επιτρέπει επίσης να αλλάζετε τις λειτουργίες της κάμερας και να ελέγχετε τα επίπεδα ζουμ.

Διαβάστε επίσης: Ιδιώτης καταγγέλλει ότι η Samsung χρεώνει για επισκευή κινητού εντός εγγύησης!

πηγή πληροφοριών:engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS