ΑρχικήsecurityΟι μισοί οργανισμοί ANZ έχουν χτυπηθεί από ransomware

Οι μισοί οργανισμοί ANZ έχουν χτυπηθεί από ransomware

Η απειλή των ransomware στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία (ANZ) δεν δείχνει σημάδια ύφεσης, καθώς πάνω από τους μισούς οργανισμούς και στις δύο χώρες φέρονται να έχουν πληγεί από επίθεση ransomware τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Δείτε επίσης: Δωρεάν Akira ransomware decryptor βοηθά στην ανάκτηση των αρχείων σας

ransomware

Η μελέτη, η οποία ανατέθηκε από τις Cohesity, Tenable και BigID και διεξήχθη από την Censuswide στα τέλη Απριλίου του 2023, διαπίστωσε επίσης ότι το 94% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η απειλή επιθέσεων ransomware στον κλάδο τους έχει αυξηθεί το 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ το 79% ανησυχεί για τη στρατηγική ανθεκτικότητας του οργανισμού τους στον κυβερνοχώρο για τον μετριασμό των απειλών στον κυβερνοχώρο.

Δείτε επίσης: Η ομάδα 8Base ransomware ανταγωνίζεται την Lockbit στον εκβιασμό

Μια βασική πτυχή της ανθεκτικότητας στον κυβερνοχώρο είναι η ικανότητα ανάκαμψης από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Στην ANZ, πάνω από το 99% των ερωτηθέντων αποκάλυψαν ότι θα χρειάζονταν περισσότερες από 24 ώρες για να ανακτήσουν δεδομένα και επιχειρηματικές διαδικασίες σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης. Οκτώ στους 10 δήλωσαν ότι θα χρειαστούν περισσότερες από τέσσερις ημέρες, ενώ σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα χρειαστούν πάνω από μία εβδομάδα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, επτά στους δέκα ερωτηθέντες δεν είχαν πλήρη εμπιστοσύνη ότι η εταιρεία τους θα μπορούσε να ανακτήσει τα δεδομένα και τις κρίσιμες επιχειρηματικές διαδικασίες της σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης σε όλο το σύστημα.

Εμβαθύνοντας περισσότερο στις προσδοκίες για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο και την ανάκτηση δεδομένων σε σχέση με την πραγματικότητα, το 95% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο οργανισμός τους θα εξέταζε το ενδεχόμενο να πληρώσει λύτρα, ενώ σχεδόν τέσσερις στους πέντε (78%) πιστεύουν ότι ο οργανισμός τους θα πλήρωνε λύτρα αν μπορούσε να ανακτήσει δεδομένα και επιχειρηματικές διαδικασίες ή να ανακάμψει ταχύτερα.

Η ανάκαμψη από μια επίθεση ransomware απαιτεί τη στενή συνεργασία των ομάδων IT και security, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα. Η έλλειψη συντονισμού μεταξύ ΙΤ και security αποτέλεσε εμπόδιο στην ανάκαμψη για το ένα τρίτο των ερωτηθέντων της ANZ, μεταξύ άλλων προκλήσεων όπως η έλλειψη έγκαιρων και λεπτομερών ειδοποιήσεων (32%) και η έλλειψη πρόσφατου, καθαρού, αμετάβλητου αντιγράφου δεδομένων (30%).

Δείτε επίσης: Ο κατασκευαστικός τομέας εκτίθεται σε πολλές επιθέσεις ransomware

Μόλις οι μισοί από τους ερωτηθέντες της ANZ εμφανίστηκαν να είναι βέβαιοι ότι τα δεδομένα τους στο cloud προστατεύονται σε σύγκριση με τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε τοπικό επίπεδο, για τα οποία μόλις ένας στους έξι πίστευε ότι προστατεύονται.

Η αυξημένη απειλή του ransomware έχει αυξήσει τη ζήτηση για ασφάλιση στον κυβερνοχώρο, με το 75% των ερωτηθέντων να επιβεβαιώνουν ότι οι οργανισμοί τους έχουν ασφάλιση στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί υποστήριξαν ότι είναι πλέον πιο δύσκολο να αποκτήσει κανείς ασφάλιση στον κυβερνοχώρο από ό,τι ήταν το 2020.

Οι ερωτηθέντες σημείωσαν επίσης ότι οι τρεις πιο κρίσιμες τεχνολογίες ή ικανότητες που απαιτούνται για τη διασφάλιση της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο είναι η ισχυρή κρυπτογράφηση (39%), ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (37%) και η δυνατότητα επαλήθευσης της ακεραιότητας των αντιγράφων ασφαλείας (34%).

Πηγή πληροφοριών: computerweekly.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS