ΑρχικήinetΗ Google μπλόκαρε 173K dev accounts για να εμποδίσει τις απάτες

Η Google μπλόκαρε 173K dev accounts για να εμποδίσει τις απάτες

Η Google μπλόκαρε 173.000 λογαριασμούς προγραμματιστών για να εμποδίσει τα κυκλώματα κακόβουλου λογισμικού και απάτης.

google

Δείτε επίσης: Ο Google Chrome δοκιμάζει τη δυναμική θεματοποίηση μενού στο desktop

Η Google δήλωσε ότι το 2022 μπλόκαρε 173.000 λογαριασμούς προγραμματιστών για να εμποδίσει τις επιχειρήσεις κακόβουλου λογισμικού και τα κυκλώματα απάτης να μολύνουν τις συσκευές των χρηστών Android με κακόβουλες εφαρμογές.

Η εταιρεία αποκάλυψε στην έκθεσή της για τις “κακές εφαρμογές” του έτους ότι απέτρεψε επίσης να φτάσουν στο Google Play Store σχεδόν 1,5 εκατομμύριο εφαρμογές που συνδέονται με διάφορες παραβιάσεις της πολιτικής.

Η ομάδα ασφαλείας του Google Play Commerce μπλόκαρε επίσης δόλιες και καταχρηστικές συναλλαγές που θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει σε απώλειες άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

“Το 2022, αποτρέψαμε τη δημοσίευση 1,43 εκατομμυρίων εφαρμογών που παραβίαζαν την πολιτική στο Google Play, εν μέρει λόγω των νέων και βελτιωμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας και των βελτιώσεων της πολιτικής, σε συνδυασμό με τις συνεχείς επενδύσεις μας σε συστήματα μηχανικής μάθησης και διαδικασίες αναθεώρησης εφαρμογών”, δήλωσε η ομάδα ασφάλειας της Google.

Δείτε επίσης: Το Google Meet υποστηρίζει επιτέλους βιντεοκλήσεις 1080p

“Συνεχίσαμε επίσης να καταπολεμούμε κακόβουλους προγραμματιστές και κυκλώματα απάτης, αποκλείοντας 173 χιλιάδες κακούς λογαριασμούς και αποτρέποντας περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε δόλιες και καταχρηστικές συναλλαγές.”

Η Google εφάρμοσε επίσης πρόσθετες απαιτήσεις για τους προγραμματιστές που επιθυμούν να ενταχθούν στο οικοσύστημα του Play Store, συμπεριλαμβανομένης της επαλήθευσης της ταυτότητας του τηλεφώνου και του email, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των λογαριασμών που χρησιμοποιούνται για τη διάδοση εφαρμογών που παραβιάζουν τις πολιτικές του Google Play.

Επιπλέον, συνεργάστηκε με παρόχους κιτ ανάπτυξης λογισμικού (SDK) για να περιορίσει την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και να αποτρέψει την κοινοποίησή τους, διασφαλίζοντας ότι περισσότερες από ένα εκατομμύριο εφαρμογές στο επίσημο κατάστημα Android έχουν καλύτερη “στάση απορρήτου“.

Συνολικά, τα τελευταία τρία χρόνια, η εταιρεία δήλωσε ότι οι προσπάθειές της να ενισχύσει περαιτέρω τις προστασίες και τις πολιτικές της πλατφόρμας Android βοήθησαν να αποτραπούν περίπου 500.000 εφαρμογές που υποβλήθηκαν για συμπερίληψη στο Google Play Store από το να ζητήσουν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια του 2021, η Google μπλόκαρε 1,2 εκατομμύρια εφαρμογές που παραβίαζαν τις πολιτικές της και 190.000 λογαριασμούς που συνδέονταν με κακόβουλους και spammy προγραμματιστές και έκλεισε περίπου 500.000 ανενεργούς ή εγκαταλελειμμένους λογαριασμούς προγραμματιστών.

Δείτε επίσης: Google Play: Παιχνίδια τύπου Minecraft με εκατομμύρια λήψεις έκρυβαν adware

“Καθώς επεκτείνεται το οικοσύστημα Android, είναι σημαντικό για εμάς να συνεργαστούμε στενά με την κοινότητα προγραμματιστών για να διασφαλίσουμε ότι διαθέτουν τα εργαλεία, τις γνώσεις και την υποστήριξη για τη δημιουργία ασφαλών και αξιόπιστων εφαρμογών που σέβονται την ασφάλεια και το απόρρητο των δεδομένων των χρηστών”, δήλωσε η Google.

“Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τους παρόχους SDK για να ενισχύσουμε την ασφάλεια των εφαρμογών και των SDK, να περιορίσουμε τον τρόπο κοινής χρήσης των δεδομένων των χρηστών και να ενισχύσουμε τις γραμμές επικοινωνίας με τους προγραμματιστές εφαρμογών”.

Πριν από ένα χρόνο, το Google Play ενημερώθηκε επίσης για να συμπεριλάβει μια ενότητα Data safety που περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο οι εφαρμογές συλλέγουν, μοιράζονται και ασφαλίζουν τα δεδομένα του χρήστη.

Πιο πρόσφατα, τον Φεβρουάριο του 2023, η Google αποκάλυψε ότι η επόμενη μεγάλη έκδοση του πιο δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, το Android 14 (τώρα σε beta), θα εμποδίζει το κακόβουλο λογισμικό να κάνει κατάχρηση ευαίσθητων δικαιωμάτων, στοχεύοντας σε παλαιότερα επίπεδα API (εκδόσεις Android).

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS